Arsenal ei tänä viikonloppuna Valioliigaa pelaa. Syynä on FA Cup, jonka välierissä Arsenal vääntää Readingia vastaan. Luonnollisesti Arsenal on suuri suosikki, mutta näissä peleissä voi tapahtua lähes mitä vain.

Poissaolot

Reading

Pavel Progrebnyak (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Nathaniel Chalobah (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Arsenal

Alex Oxlade-Chamberlain (loukkaantunut)
Mikel Arteta (loukkaantunut)

Edelliset ottelut

Reading

Reading – Bournemouth 0-1 (Mestaruussarja)
Reading – Blackburn 0-0 (Mestaruussarja)
Blackpool – Reading 1-1 (Mestaruussarja)

Arsenal

Burnley – Arsenal 0-1 (Valioliiga)
Arsenal – Liverpool 4-1 (Valioliiga)
Newcastle – Arsenal 1-2 (Valioliiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Arsenal – Reading 4-1 (Valioliiga)

Arvio

FA Cupin välieräottelu. Pelipaikkana Wembley. Pelataan pääsystä maailman hienoimman kansallisen cup-turnauksen finaaliin.

Tämän illan ottelussa on vastakkain kaksi täysin erilaista joukkuetta. Arsenal on ollut vuosikausia Valioliigan parhaita joukkueita, joskin se kirkkain menestys on karttanut. Viime keväänä Arsenalin kelkka jossain määrin kääntyi, kun se voitti FA Cupin finaalissa Hull Cityn. Tykkimiehille tämän illan tilanne on siis tuttu.

Vastaan asettuu Reading, joka ei ole oikein koskaan voittanut mitään suurta. Toki joukkue käväisi hiljattain Valioliigassa, mutta ei Readingia koskaan ole suurena seurana pidetty. FA Cupissa menestyminen on ollut pariin otteeseen melko lähellä ihan viime vuosina. Viimeisen viiden vuoden aikana Reading on yltänyt kahdesti puolivälieriin ja nyt toista kertaa seurahistoriansa aikana välieriin. Edellisen kerran joukkue oli neljän parhaan joukossa vuonna 1927.

Reading siis tavoittelee ensimmäistä finaalipaikkaansa FA Cupissa. Illan ottelun tärkeys on näkynyt, sillä tiistaina pelatussa Mestaruussarjan ottelussa Steve Clarke lepuutti useita avainpelaajiaan. FA Cupin priorisointi ei ole mikään ihme. Mestaruussarjassa Reading on jo menettänyt mahdollisuutensa nousukarsintoihin, mutta toisaalta sarjapaikka näyttää melko varmalta.

Arsenal on niin ikään tilanteessa, jossa se voi melko rauhassa keskittyä FA Cupiin. Valioliigan mestaruus on jo käytännössä karannut, mutta Mestarien liigaan joukkueen pitäisi ensi kaudeksi yltää, vaikka loppukaudesta tulisi pari pistemenetystäkin.

Tänään ei siis tarvitse ajatella Valioliigaa tai Mestaruussarjaa. Molemmat joukkueet voivat keskittyä vain vääntämään paikasta auringossa. Arsenal hallinnee pelivälinettä, mutta kumpi kontrolloi peliä?