Arsenal palasi maanantain Liverpool-tasapelin jälkeen voittokantaan ryövättyään pisteet St. James Parkilta. Vajaamiehinen Newcastle jäi niukasti Tykkimiesten nollaamaksi lukemin 0-1. Arsenalille voiton ratkaisi Magpies-kippari Fabricio Coloccinin harmittava ohjaus omaan maaliin.

Arsenal hallitsi pallollisesti ottelun alkutahteja. 13. minuutilla Newcastlen Florian Thauvin torppasi Hector Bellerinin nurin rangaistusalueen sisällä ja Tykkimiehet vaati rangaistuspotkua. Palloa ei viety lopulta pilkulle, joten ranskalainen selvisi virheestään säikähdyksellä.

Muutama minuuttia myöhemmin Aleksandar Mitrovic ajoi jalkapohjat edellä Francis Coquelinin päälle. Serbihyökkääjä sai tilanteesta suoran ulosajon ja Magpies joutui vajaalle. Punainen kortti vei peliä entistä enemmän Arsenalin pussiin. 32. minuutilla Theo Walcottilla oli paikka viedä lontoolaiset johtoon, mutta hyökkääjä onnistui jollain ilveellä laukomaan ohi tyhjän maalin.

Arsenalin siirtyi lopulta Newcastlen epäonnen kautta johtoon pelikellon näyttäessä 52. minuuttia. Coloccini yritti peittää Alex Oxlade-Chamberlainin matalan laukauksen, mutta ohjasi pallon vahingossa liullaan omaan maaliin.

Lisämaaleja ei Arsenalin kovasta painostuksesta huolimatta nähty. Tykkimiehille siis täysi pistepotti lukemin 0-1.

Arsenalin isännöi seuraavassa ottelussaan Maajoukkuetauon jälkeen Stokea. Newcastle puolestaan matkustaa Lontooseen West Hamin vieraaksi.

Newcastle-Arsenal 0-1 (0-0)

0-1 Fabricio Coloccini Om (52)