Wolfsburgin Kevin De Bruynen siirto Manchester Cityyn on vahvistunut. 24-vuotias Belgian maajoukkueen keskikenttäpelaaja saapuu Etihadille kuusivuotisella sopimuksella.

City vahvisti siirron seuran omalla Twitter-tilillään. BBC:n mukaan De Bruynen siirtosummaksi muotoutui 75 miljoonaa euroa. Summa on Brittein saarten kaikkien aikojen toiseksi suurin ja Citizensien oma seuraennätys.

Englannin siirtoennätys on Manchester Unitedista Paris Saint-Germainiin kesällä siirtyneen Ángel di Marían hallussa. United maksoi argentiinalaisesta vuosi sitten Real Madridille 81 miljoonaa euroa.

– Haluan saavuttaa korkeimman mahdollisimman tason. Mielestäni tärkeintä on, että voimme olla kauden päätyttyä tyytyväisiä ja voittaa ehkä joitakin mestaruuksia, De Bruyne kommentoi Cityn verkkosivuilla.

De Bruyne pelasi aiemmin Valioliigaa kaudella 2013-14 Chelsean riveissä. Vastuuta Bluesissa irtosi vain kolmen ottelun verran.

Viime kaudella Wolfsburgissa De Bruyne pelasi 34 sarjaottelua saksalaisseuran paidassa. Kauden suurin saavutus oli Saksan Cupin voitto. Bundesligassa Wolfsburg sijoittui toiseksi.

Toimittajan sana

Jo viime kauden tilastot kertovat, että José Mourinho teki virheen päästäessään De Bruynen menemään Chelseasta. Belgi loi viime kaudella toiseksi eniten maalipaikkoja (111) Euroopassa. Maalisyöttöjä keskikenttäpelaajalla oli enemmän kuin kellään muulla Euroopan viidessä kovimmassa sarjassa.

De Bruyne on parhaimmillaan hyökkäävän keskikenttäpelaajan roolissa kärjen alapuolella, mutta mies sopeutuu myös laidalle. Cityssä kyseisille pelipaikoille riittää kilpailua. Raheem Sterling, Samir Nasri, David Silva ja Jésus Navas hamuavat kaikki minuutteja avauksessa. De Bruynen saapuminen tietää todennäköisesti joko Navasille tai Nasrille lähtöpasseja seurasta.

Korjaus 30.8.2015 klo 21:09 De Bruynesta maksettu summa ei rikkonut Britannian siirtoennätystä, mutta oli seuran oma ennätys.