Manchester United jäi keskiviikkoiltana Mestarien liigassa maalittomaan tasapeliin PSV Eindhovenia vastaan. Pitkin kautta on kuulunut kriittisiä lausuntoja Unitedin hyökkäyspelaamisesta. Joukkueen kapteeni Wayne Rooney on tehnyt tällä kaudella vain kaksi maalia 11 Valioliiga-ottelussa ja yhden osuman neljässä pelaamassaan Mestarien liiga -ottelussa.

– Wayne Rooney puhui maltista ja laadusta, mutta mielestäni hän oli yhtä syyllinen kuin kuka tahansa muukin. Hänen on nostettava tasoaan, entinen Unitedin pelaaja Roy Keane sanoi PSV-ottelun jälkeen ITV:lle.

– Kun katsoo Waynen perintöä Old Traffordilla, se on kerrassaan fantastinen. Hänen maalimääränsä on upea. Mutta nyt kun hän on kapteeni, hänen on pystyttävä tekemään enemmän.

Brittilehdistö (etenkin keltainen lehdistö) repi hiljattain otsikoita, kun Rooney oli sivuosan esittäjänä showpainitapahtumassa. Keane ei pitänyt tempauksesta.

– Kyseenalaistan aina pelaajien tekemisiä kentän ulkopuolella. Viime viikolla näin hänet (Rooneyn) läpsäisemässä showpainijaa ja mietin: ”miksi hän lähtee mukaan tuollaiseen hölynpölyyn?” Siitä ei ollut hänelle mitään hyötyä.

– Se ei ainakaan auta häntä. En syytä häntä vapaa-ajalla nauttimisesta, mutta hänen on johdettava esimerkillään. Hän ei näytä hyväkuntoiselta, hän näyttää kamalalta.

– Henkisesti hän ei näytä olevan kovin hyvässä kunnossa. Fyysisesti hän ei näytä olevan hyvässä kunnossa. Hänen on katsottava peiliin.