Suomen Kakkosessa pelaava oululainen JS Hercules tiedotti kotisivuillaan yhdestä kauden yllättävimmistä valmentajanimistä. Seura on solminut vuoden sopimuksen nigerialaisen Daniel Amokachin kanssa. Amokachin pelaajauran meriitit ovat poikkeuksellisen kovat Suomen kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle. Hän edusti maataan 44 pelissä, muun muassa vuosien 1994 ja 1998 MM-kisoissa, sekä voitti olympiakultaa Atlantassa -96, osuen finaalissa Argentiinaa vastaan.

Amokachi pelasi urallaan eniten pelejä Clubb Brüggen riveissä, jossa hän teki nykyisen Mestarien liigan historian ensimmäisen maalin CSKA Moskovaa vastaan vuonna 1992. Onnistuneen Belgia-pestin jälkeen hän siirtyi Goodison Parkille, jossa Amokachi voitti Evertonin kanssa FA cupin. The Bull lempinimen omaava hyökkääjä osui Everton-paidassa 10 kertaa kahden kauden aikana.

Nigerialainen ei saavu Ouluun ilman valmennuskokemusta, sillä hän on toiminut Nigerian maajoukkueen apuvalmentajana kahteen otteeseen, viimeksi vuosina 2008-2015.

Hercules on solminut muutaman kansainvälisen projektin, jotka seuraavat Amokachin valmennusta Oulussa. Ainakin olosuhteiden muutos tulee olemaan suuri Nigeriassa asuneelle Amokachille.

– Tämä on varmasti seikkailu ja iso muutos minulle. Otan tämän vastaan hienona haasteena. Joukkue on nuori ja nälkäinen. Odotan päästä työskentelemään joukkueen parissa, Herculesin uusi valmentaja kommentoi seuran kotisivuilla.