Liverpoolin kannattajat suunnittelevat lauantaille seurahistoriansa ensimmäistä ulosmarssia. Redsin kannattajaryhmät suunnittelevat jättävän Sunderlandia vastaan istumapaikkansa 77. minuutin kohdalla protestoidakseen seuran ensi kauden lipunhintoja.

Myös protestin alkamisaika tulee uudesta hinnasta. Pääkatsomon hinta nimittäin nousee 59:stä 77 puntaan. Kausikortin hinta taas nousee 1029 puntaan (54 puntaa ottelulta).

– Joitakin alennuksia löytyy, mutta hinnat tulevat nousemaan kokonaisuudessaan suurin määrin. Tämä tapahtuu, vaikka seura lupasi kuunnella asiassa kannattajien mielipidettä, Spirit of Shankly -ryhmän puhemies harmitteli.

Kaupat Anfieldin väen kanssa ovat aina olleet järkeenkäypiä ja sopivia. Turhautumisemme tarpeettomista hinnannostoista kohdistuu suoraan omistajiin.

Koko mielenosoituksen takana on Spion Kop 1906 -ryhmä. Spirit of Shankly kuitenkin tukee ideaa ja haluaa mahdollisimman monen katsojan osallistuvan protestiin.

– Anfieldillä on ollut mielenosoituksia aiemmin, mutta katsomosta ei olla koskaan poistuttu. Se on jotain ainutlaatuista, emmekä voi aavistaa, miten se tulee sujumaan. Varmaa kuitenkin on, että sadat kannattajat ja kausikorttien haltijat ovat raivoissaan hinnannousuista. Jos yhtä moni meihin yhteyttä viime päivinä ottanut kävelee ottelussa ulos katsomosta, tullaan vaikutukset huomaamaan, SoS:n puhemies jatkoi.

Myös Liverpoolin toimitusjohtaja Ian Ayre antoi mielipiteensä asiasta. Ayren mielestä kaikkien kannattajien miellyttäminen on mahdotonta.

– Mikä on toiselle ihmiselle sopiva, on toinen siitä eri mieltä. Tämä mielessä olemme koittaneet kehitellä hintaharavoita. Olemme kuunnelleet kannattajia ja kehitelleet uusia ideoita. Toivottavasti jokaiselle löytyy jotain.

Lähde: The Guardian