Robert Huthin päivä ei olisi voinut parempi olla. Leicesterin toppari iski kärkiottelussa kaksi maalia Manchester Cityn verkkoon ja piti lähes koko ottelun ajan City-hyökkääjät ilman maaleja. Leicester voitti ottelun lukemin 3-1. Maalinteossa onnistuivat Huthin lisäksi Riyad Mahrez ja Sergio Agüero.

Leicester näytti taas heti alkuvihellyksestä lähtien epäilijöilleen, että sitä ei voi aliarvioida. Ennakkoluulottoman hyökkäyksen päätteeksi Mahrez kaadettiin reilun minuutin pelaamisen jälkeen Man Cityn rangaistusalueen kulmalla.

Mahrez itse lähetti matalan vapaapotkun Manchester Cityn maalin etutolpalle, josta voimakas Huth ohjasi pallon maaliin. Järkytys kotikatsojille, joista osa ei ollut ehtinyt edes paikoilleen ennen maalia.

16 - This was the 16th time that Leicester have scored the opening goal of a Premier League game in 2015-16; more than any other team. Rapid

Maalin jälkeenkin Leicester oli vaarallinen. Jamie Vardy aiheutti jatkuvasti ongelmia Cityn puolustuslinjalle repivillä pystyjuoksuillaan. Shinji Okazaki oli lähellä lisätä johtoa, kun Vardy ohitti Nicolás Otamendin vauhdilla ja keskitti kohti japanilaista, mutta Okazakin ohjaus jäi liian ohueksi.

Man City tuli otteluun mukaan alkujärkystyksen jälkeen. Varsinkin Pablo Zabaleta nousi hanakasti Cityn oikealta laidalta ja loi ylivoimatilanteita laidallaan. Ensimmäisen jakson puolivälissä kotiyleisö vaati oikeutetusti rangaistuspotkua, kun Christian Fuchs kaatoi Zabaletan 16:n alueen viivan päällä. City sai vapaapotkun pilkun sijaan, mutta paine siirtyi vahvemmin taivaansinisille.

Huippuvaarallisia tilanteita kotijoukkue ei kuitenkaan pystynyt avausjaksolla luomaan ja Leicester siirtyi oikeutetusti Etihadilla puoliajalle 0-1-johdossa.

Toinen jakso alkoi samalla tavalla kuin ensimmäinen. Pelikello ehti tikittää vain pari minuuttia, kun vierasjoukkue lähti vastahyökkäykseen. Zabaleta ei onnistunut katkaisemaan, ja pallo päätyi N’Golo Kantélle. Keskikenttäpelaaja ohitti yhden City-pelaajan ja syötti eteenpäin Mahrezille. Laituri väisti taklauksen, harhautti vielä yhden pelaajan ulos tilanteesta ja laukoi pallon rangaistusalueen rajalta ohi Joe Hartin.

Ja aivan kuten ensimmäisellä puoliajalla, City sai takaiskumaalin jälkeen jälleen pelistä kiinni. Mutta. Tunnin pelin kohdalla Leicesterille vihellettiin kulmapotku. Fuchs pelasi kulmapotkun Huthille. Toppari jätti Martín Demichelisin alleen ja puski komeasti yläkulmaan.

Lopulta kolme minuuttia ennen täyttä aikaa kotijoukkue nousi maalin päähän. Nuori Bersant Celina lähetti keskityksen, ja Agüero nikkasi pallon verkkoon. Hidastuksen perusteella tilanne näytti paitsiolta.

City haki kavennuksen jälkeen vimmatusti lisämaaleja, muttei tavoitteessaan onnistunut. Voitto niin sanotusta kuuden pisteen ottelusta oli Leicesterille hyvin tärkeä. Samalla tappio oli Citylle karvas. Joukkueiden välinen ero sarjataulukossa kasvoi kuuteen pisteeseen Leicesterin hyväksi. Tottenham ja Arsenal nousevat Cityn ohi, mikäli ne voittavat kierroksen omat ottelunsa.