Everton on palkinnut 9-vuotiaan George Shaw’n kuukauden maali -palkinnolla. Nuorukainen teki maalinsa Swansea-ottelun puoliajalla. Palkinnon luovutti Toffees-manageri Roberto Martínez.

Toffees-laituri Gerard Deulofeu näki videon nuoresta Everton-kannattajasta, joka osoitti taitojaan espanjalaispelaajan paita yllään. George sai mahdollisuuden näyttää maalintekokykynsä Swansea-ottelun puoliajalla. Hän oli äänestyksessä ylivoimainen kerättyään 86 prosenttia annetuista äänistä. Ross Barkley sijoittui toiseksi kuuden prosentin äänisaaliilla.

Georgella on todettu CP-vamma. Reipas nuorukainen esiintyi lehdistötilaisuudessa kuin kokenut tekijä, ja muisti myös kiittää läheisiltä tullutta tukea.

– Tämä on mahtavaa. Kaikki tuki mitä olen saanut perheeltä ja ystäviltä on ollut loistavaa. En uskonut ikinä saavani palkintoa – on uskomatonta omistaa jotain, mitä voin näyttää ihmisille, nuorukainen kommentoi palkitsemisen jälkeen.

Martínez oli otettu Georgen kunnianhimoisesta asenteesta. Espanjalaisvalmentajan mukaan kaikki lähti nuoren pojan omasta aloitteesta.

– Kaikki käynnistyi Georgen päässä ja se teki suurimman vaikutuksen. Hän unelmoi maalinteosta Gwladys Street Endin edessä ja rupesi harjoittelemaan isänsä kanssa takapihalla, Martínez kertoi.

– Hän osoitti, ettei ikinä ole syytä tai selitystä olla tavoittelematta unelmiaan. Tarina on koskettanut pelaajia.

– Hän on nuori mies uskomattomalla asenteella, mikään sairaus tai kykenemättömyys ei estä häntä saavuttamasta unelmaansa. Palkinto on aito tunnustus jokaiselta Everton-kannattajalta.

Lähde: The Guardian