Evertonin hyökkääjä Romelu Lukaku uskoo, että häneen kohdistuva kritiikki pelkästään auttaa häntä urallaan eteenpäin. Belgillä on tähtäimessä päästä samalle tasolle kuin Barcelonan tehokaksikko Neymar ja Lionel Messi.

22-vuotias Lukaku on 16 osumalla tällä hetkell toisena Valioliigan maalitilastoissa.

Nuorukainen ei kuitenkin halua lepuuttaa laakereitaan, vaan toivottaa kaiken häneen kohdistuvan kritiikin tervetulleeksi. Kritiikki vain motivoi Lukakua tulemaan yhdeksi kaikkien aikojen parhaista jalkapalloilijoista.

– Ihmiset unohtavat, että olen vain seitsemän kuukautta vanhempi kuin Ross Barkley. Minua arvostellaan eri tavalla vain, koska minulla on ollut kaksi suurempaa siirtoa, Lukaku kertoo Telegraphille antamassaan haastattelussa.

– Mutta ymmärrän ihmisten odotukset. Jos katsotaan maalimääriä urani aikana, niin kritiikki on hyvä asia. Todellisuudessa sitä on varsinkin minun iässäni hyvä saada Se kuuluu tähän ammattiin.

– Katsokaa vaikka Neymaria. Neymar ei ole paljoakaan vanhempi kuin minä ja hän saa tuhansittain kritiikkiä, jos ei pelaa hyvin.

-Joten jos jonain päivänä aion olla kuten Neymar tai Messi, niin miksi minun pitäisi nyt valittaa? Otan kaiken vastaan, Lukaku toteaa.

– Haluan, että kritiikki tekee minusta kovemman kuin olen tällä hetkellä. Mitä paremmaksi tulen, sitä enemmän vietän aikaa urani parissa. Olen kehittymässä paremmaksi pelaajaksi, tunnen sen. Kehityn paremmaksi kaikessa. Kehityn jokaisessa ottelussa.

– Koska olen nuori, minulla on vielä aikaa kehittyä. En ole täydellinen. Tulen paremmaksi missä ikinä tahdon. Tällä hetkellä tiedän olevani jo erittäin hyvä pelaaja. Mutta haluan tulla vieläkin paremmaksi, Lukaku summasi.

Marko Taininkoski