Valioliiga-kaudesta 2015-16 on pelattu 31 kierrosta, osa joukkueista yhden tai kaksi vähemmän. Nyt maajoukkuetauon vallitessa on hyvä aika tarkastella kauden pahimpia epäonnistujia.

Listalle ovat päässeet pelaajat, jotka ovat odotuksiin nähden epäonnistuneet omassa joukkueessaan.

5. Eliaquim Mangala (Manchester City)

Valioliigan kallein puolustaja tuli kesällä 2014 Portosta 40 miljoonalla eurolla tarkoituksena korvata jossain vaiheessa Vincent Kompany Manchester Cityn keskuspuolustuksessa.

Mangala ei onnistunut ensimmäisellä kaudella, eikä pelaamisessa ole tälläkään kaudella näkynyt parantumisen merkkejä. Ranskalainen pitää palloa kuin kuumaa perunaa ja on liian usein muualla kuin omalla pelipaikallaan.

Voidaan siis todeta ettei Pep Guardiola hirveästi haaveile ensi kaudella Mangalan peluuttamisesta.

Jos ajatellaan, että Robert Huth maksoi Leicesterille 4,2 miljoonaa euroa niin onhan Mangalasta maksettu siirtokorvaus silloin ollut pelkkää rahan tuhlaamista.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

4. David Silva (Manchester City)

Espanjalaisen kausi on ollut heikko. Heikot esitykset ovat monien mielestä johtuneet polvivaivoista, joista Silva on tällä kaudella kärsinyt.

Normaalisti muita juoksuttava pallotaituri on saanut tällä kaudella enemmänkin itse juosta pallon perässä, eikä hän näin ollen ole päässyt näyttämään parasta osaamistaan.

Myös Cityn pelilliset ongelmat johtuvat suurimmalta osin Silvan pelitason romahduksesta. Tämä taas osoittaa kuinka tärkeä palanen keskikenttäpelaaja on Citizensille. Viisi pokaalia kuudessa vuodessa puhuvat puolestaan.

Onhan häneltä tällä kaudella nähty muutamia yksittäisiä erittäinkin hienoja suorituksia, mutta räjähdysmäiset lähdöt ja muutaman metrin nopeat spurtit ovat kadonneet.

Silva ei ole ikinä ollut mikään luontainen maalintekijä, mutta hänen kykynsä aistia maalipaikat on aikaisempiin vuosiin nähden huonontunut.

Ikää Silvalla on 30-vuotta, eikä espanjalainen taida enää palata samalle tasolle missä oli parhaimpina vuosina. Citizens-kannattajat tietysti toivovat, ettei asia näin ole.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

3. Bastian Schweinsteiger (Manchester United)

Vuoden 2014 MM-loppuottelun parhaan pelaajan pystin saanut Bastian Schweinsteigerin peliesityksiä Old Traffordilla voi vain kuvailla yhdellä sanalla, katastrofaalinen. Herää vain kysymys milloin Red Devils-manageri Louis van Gaal ilmoittaa keskikenttäpelaajalle ettei käyttöä enää ole pelaavassa kokoonpanossa.

31-vuotias saksalainen on hidas, ylipainoinen sekä loukkaantumisherkkä.

Vaikka Schweinsteigeria arvostetaan suuresti vaikutusvaltaisena pukukoppipelaajana ja hyvänä pallonkäsittelijänä, liikkuvuuden puute yhdistettynä loukkaantumisiin tekee hänestä Unitedissa vaihtopelaajan.

Tämä huomattiin myös Manchesterin derbyssä, kun Van Gaal laittoi mieluummin saksalaisen tilalle keskikentälle Michael Carrickin ja Morgan Schneiderlinin.

Jopa Van Gaal on sanonut julkisesti odottavansa parempaa tekemistä Schweinsteigerilta, koska tällä hetkellä pelaaminen on vain potentiaaliin nähden umpisurkeaa.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

2. Christian Benteke (Liverpool)

Liverpool maksoi Aston Villalle 46,5 miljoonaa euroa hyökkääjästä, jonka piti olla maalintekijä. Hänen odotettiin jopa yksin ratkaisevan otteluita. Mutta se oli vain rahantuhlausta.

Jürgen Kloppin otettua Brendan Rodgersin paikan Liverpoolin managerina, Benteke ei ole onnistunut missään eikä ole lunastanut häneen kohdistuneita odotuksia.

Paljon on puhuttu, ettei 25-vuotias Benteke sovi Liverpoolin lyhytsyöttö sekä korkealta prässäävään pelityyliin, koska hän on vanhan ajan keskushyökkääjä.

16 ottelua, yksi maali vuonna 2016 ja koko Liverpoolin uran aikana 8 maalia, 35 otteluun ei ole häävi saldo. Pitää kuitenkin muistaa, että belgillä on vielä monta pelivuotta jäljellä.

Benteke ei vaan ole tarpeeksi hyvä tällä hetkellä, jotta Klopp laittaisi hyökkääjän aloitukseen. Edellisessä Southampton -ottelussa Klopp antoi päätösvihellyksen jälkeen nuhteita, eikä todellakaan ollut tyytyväinen belgin peliesitykseen.

Mikäli joku joukkue on valmis lähestymään hyökkääjää ja uskomaan hänen potentiaaliinsa, lähtö tulee ennemmin tai myöhemmin.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

1. Eden Hazard (Chelsea)

Valioliigan viime kauden vuoden pelaajaksi äänestetty Hazard on tällä hetkellä täysi mysteeri. 19 maalia kaudella 2014-15 kaikki kilpailut mukaan lukien, mutta tällä kaudella pallo on löytynyt maalikehikoiden välistä vain kahdesti. Molemmat osumat syntyivät FA Cupissa.

Voidaan siis puhua maailmanluokan pelaajasta, joka ei vain ole sitä tällä hetkellä. Pelaajasta jolla ei ole itseluottamusta ja jonka kuntopohja on surkea, 25-vuotias Hazard on jopa halunnut tulla otteluissa vaihtoon ilman sen kummempia tekosyitä.

Keskikenttäpelaaja ei ole parantanut yhtään Guus Hiddinkin napattua José Mourinhon paikan Chelsean peräsimessä.

Hazard joutui myös Chelsean kannattajien vihan kohteeksi vaihtaessaan puoliajalla pelipaitoja Ángel Di Marían kanssa Mestarien liigan -ottelussa Paris Saint-Germainia vastaan.

Hazardin odotetaan siirtyvän todennäköisesti kesällä Real Madridiin ja on vaikea uskoa, että ura Chelseassa vielä jatkuisi.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Kirjoittaja: Marko Taininkoski