Eurooppa-liigan välierät starttaavat torstaina kello 22.05 Suomen aikaa. Liverpool matkaa kohti itäistä Espanjaa, missä englantilaiset saavat vastaansa Villarrealin.

Poissaolot

Villarreal

Leo Baptistão (loukkaantuminen)

Liverpool

Jordan Henderson (loukkaantuminen)
Joe Gomez (loukkaantuminen)
Danny Ings (loukkaantuminen)
Divock Origi (loukkaantuminen)
Emre Can (loukkaantuminen)
Jordan Rossiter (loukkaantuminen)
Mamadou Sakho (hyllytetty)
Christian Benteke (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Villarreal

Villarreal-Real Sociedad 0-0 (La Liga)
Real Madrid-Villarreal 3-0 (La Liga)
Rayo Vallecano-Villarreal 2-1 (La Liga)

Liverpool

Liverpool-Newcastle 2-2 (Valioliiga)
Liverpool-Everton 4-0 (Valioliiga)
Bournemouth-Liverpool 1-2 (Valioliiga)

Arvio

Espanjalaiset isännät lähtevät otteluun katkaisemaan voitotonta putkeaan. Keltainen sukellusvene -lempinimellä tunnetun joukkueen edellisestä voitosta on vierähtänyt nyt kaksi viikkoa. Tämä voitto tuli Eurooppa-liigan puolivälierien toisessa osaottelussa Sparta Prahaa vastaan. Kotimaan kentillä on mennyt tämän jälkeen heikommin, sillä Villarreal jäi ilman täysiä pisteitä Rayo Vallecanoa, Real Madridia ja Real Sociedadia vastaan.

Isäntien loukkaantumistilanne on kelvollinen. Mateo Musacchion ja Jaume Costan pelikunto aiheuttaa kuitenkin miettimisen aihetta valmentaja Marcelinolle. Espanjalainen ei todennäköisesti halua riskeerata kaksikkoa ensimmäisessä osaottelussa. Tämä avaa paikan avauksessa Víctor Ruizille ja Eric Baillylle.

Liverpool on ollut voitetun Borussia Dortmund -sarjan jälkeen kelpo vireessä. Huippuhetkenä nähtiin murskaava 4-0-voitto Merseysiden derbyssä Evertonia vastaan. Voittoputkessa joukkue ei kuitenkaan otteluun lähde, sillä edellinen ottelu Newcastlea vastaan päättyi lopulta tasapeliin kahden maalin johtoasemasta huolimatta.

Punaisten loukkaantumislista on murheellista luettavaa. Loukkaantumisista kärsii jopa kolme hyökkääjää. Danny Ings on ollut sivussa syksystä lähtien, ja Divock Origi loukkaantui pahasti Evertonia vastaan Ramiro Funes Morin sikailuiden seurauksena. Kaksikon lisäksi Christian Benteke on kärsinyt kolhuista, eikä Jürgen Kloppilta ole odotettavissa peliaikaa heikkoa kautta pelanneelle belgialaiselle. Daniel Sturridge on saksalaisen onneksi päässyt pelaamaan harvinaisen pitkään terveenä, ja maalejakin on syntynyt. Puolustuslinjasta uupuu Mamadou Sakho. Dortmundia vastaan maalannut ranskalainen jäi kiinni dopingista, tarkemmin ottaen painonpudotuslääkkeistä. Liverpool on hyllyttänyt topparin tutkinnan ajaksi. Tämän myötä keskuspuolustajina todennäköisesti aloittavat Kolo Touré ja Dejan Lovren. Myös Martin Skrtel on joukkueen käytettävissä.

Luvassa on tasainen vääntö. Villarreal on voittanut jokaisen kuudesta kotiottelustaan Eurooppa-liigassa kuluvalla kaudella. Näissä otteluissa he ovat päästäneet ainoastaan yhden maalin, jonka myötä voidaan puolustuksen olevan hyvinkin tiivis. Sakhon käryäminen oli kova pala Liverpoolille, sillä ranskalainen on ollut ehdottomasti yksi joukkueen valovoimaisimmista puolustuspään pelaajista. Touré-Lovren -akselin haavoittuvuus nähtiin viime ottelussa Newcastlea vastaan. Pool lähtee hakemaan ottelusta arvokasta vierasmaalia, mutta voitto Madrigalilla on kaikkea muuta kuin todennäköinen. Tämän myötä veikataan ottelun päättyvän 1-1-tasapeliin.