Manchester Cityn taival Mestarien liigassa päättyi välieriin. Loppuotteluun Atlético Madridin pariksi matkaa Real Madrid, joka kaatoi välierien toisessa osaottelussa Cityn maalein 1-0. Ensimmäinen osa oli päättynyt maalittomaan tasapeliin.

Ottelun ja samalla koko otteluparin ainoan maalin teki City. Fernando nimittäin ohjasi epäonnisesti Gareth Balen keskityksen omaan maaliin. Pelillisesti City oli sen verran alakynnessä, että joukkueen parhaaksi pelaajaksi on nostettava Joe Hart. Ensimmäisessä osassa hän nollasi muun muassa Pepen, nyt Hart veti pitkän tikun Luka Modricia vastaan.

Ottelu alkoi molempien joukkueiden osalta melko varovaisella ottelusuunnitelmalla. Riskitasot pysyivät alhaalla, minkä vuoksi aivan pelin alussa ei juuri maalipaikkoja nähty.

Ennen ensimmäistä kunnollista maalintekotilannetta City sai huonoja uutisia. Kapteeni Vincent Kompany piteli 10 minuutin pelin jälkeen jalkaansa, eikä kyennyt jatkamaan pelaamista. Hänen paikkansa otti Eliaquim Mangala.

Pari minuuttia myöhemmin alettiin saada esimakua Realin laitapelaamisesta, kun Daniel Carvajal tarjoili oikealta laidalta keskityksen. Loukkaantumisestaan toipunut Cristiano Ronaldo nousi korkeimmalle, mutta pusku karkasi yli maalin.

Pikku hiljaa Real alkoi määritellä pelin virtausta pallokontrollin avulla. Seitsemän minuuttia Ronaldon paikan jälkeen kotijoukkue hyökkäsi jälleen Carvajalin kautta. Oikea pakki syötti eteenpäin Balelle, jonka mahdollinen keskitysyritys kimposi Fernandon jalan kautta tolppaan ja siitä aivan yläkulmaan.

OptaJose

@OptaJose
13 - Real Madrid have benefited from the most own goals in #UCL history. Correction.

Cityllä oli suuria vaikeuksia saada peliä kontrolliinsa. 10 minuuttia ennen taukoa ottelupari oli jo ratketa. Toni Kroos lähetti vapaapotkun maalille, ja Pepe runttasi pallon verkkoon. Tilanne liputettiin kuitenkin paitsioksi, ja City pelastui.

Vaikka Real oli avausjaksolla parempi, City meinasi kääntää otteluparin tilanteen päälaelleen aivan avausjakson lopussa. Pallo pelattiin Kevin De Bruynelle, joka pääsi yllättävän vapaasti kääntymään kymppialueella. Syöttö eteenpäin Fernandinholle, jonka matala laukaus kolahti tolppaan.

Tauko ei tuonut muutosta voimasuhteisiin. Real hallitsi ja City pyrki sinnittelemään mukana. 52 minuutin jälkeen Nicolás Otamendi ei ehtinyt ajoissa nostaa puolustuslinjaa ylös. Tuloksena Bale vapautti Modricin kasvotusten Hartin kanssa. Haltuunotto onnistui, mutta Hart peitti erinomaisesti ja torjui.

Pari minuuttia myöhemmin Hart torjui toistamiseen. Tällä kertaa Real pelasi pallon oikeaan laitaan, mistä se keskitettiin maalille. Ronaldo voitti pääpallon, muttei saanut suunnatuksi puskuaan tarpeeksi kauas Hartista.

Otteluparin ratkaisu haiskahti vahvasti ilmassa seuraavan kerran reilun tunnin pelin kohdalla. Kulmapotku keskitettiin Balelle, jonka pusku tärähti tolppaan. Jatkotilanteessa Ronaldo donkkasi paitsioasemasta pelivälineen maaliin.

City oli edelleen vain yhden maalin päässä finaalipaikasta. Englantilaisryhmä sai 84. minuutilla mahdollisuuden tuon maalin tekemiseen. Lucas Vázquez taklasi rumasti jalkapohja edellä Kelechi Iheanachoa. Vázquez sai varoituksen ja City vapaapotkun pienestä kulmasta. De Bruyne laukoi sivuverkkoon.

Muutamaa minuuttia myöhemmin vieraat loivat viimeisen tilaisuutensa, kun Sergio Agüero tälläsi kaukolaukauksen. Pallo otti erikoisen yläkierteen, muttei laskeutunut ajoissa, vaan putosi maalin katolle.

Mestarien liigan finaali pelataan 28. toukokuuta. Cityn kausi puolestaan jatkuu vielä kahden Valioliiga-ottelun verran. Tulevana sunnuntaina joukkue kohtaa Arsenalin.