Arsenalissa kapteeninakin toimineen Mikel Artetan sopimus Gunnersin kanssa päättyy kesällä. Manageri Arsène Wenger näkee espanjalaisen yhdeksi mahdollisuudeksi liittyä maanmiehensä Pep Guardiolan valmennustiimiin Manchester Cityssä.

34-vuotias keskikenttämies on pelannut loukkaantumisten vuoksi vain 369 minuuttia kaikissa kilpailuissa tällä kaudella. Entinen Rangers- ja Everton-pelaaja oli hetkittäin mukana Barcelonan joukkueessa samaan aikaan kun Guardiola pelasi siinä, ja puheita kaksikon voimien yhdistämisestä ollaan kuultu.

– Se on mahdollista, sanoo Wenger.

– Hänen sopimuksensa täällä päättyy, ja minulla on mahdollisuus kiittää häntä panoksestaan, ei vain pelaajana vaan myös johtajana. Olen kuullut (Manchester Cityyn liittyvästä) mahdollisuudesta, mutta en ole oikea henkilö kommentoimaan sitä enempää.

– Mikel on vapaa päättämään tulevaisuudestaan, ja hän varmasti tarvitsee aikaa punnitakseen, onko hänellä vielä annettavaa pelaajana.

Artetan tulevaisuus Arsenalissa sen sijaan ei vaikuta todennäköiseltä. Wenger on ollut historian saatossa halukas työllistämään entisiä pelaajiaan muissa tehtävissä, mutta nyt sellaisia ei ilmeisesti ole tarjolla.

– Entisten pelaajien haluaisi tietenkin pysyvän seurassa, mutta sitä varten pitäisi olla sopivia avoimia tehtäviä.

Cityyn liittyvien puheiden lisäksi Arteta on liitetty valmennustehtävien puitteissa huhuissa myös Arsenalin veriviholliseen Tottenhamiin.

Lähde: The Guardian