Valioliiga-kausi päättyi viikko sitten Leicesterin mestaruusjuhliin. On siis aika valita kauden parhaat pelaajat. Viiden kovimman valitseminen oli hankalaa ja useamman vahvan nimen joutui jättämään listalta pois.

5. Jamie Vardy (Leicester)

Leicesterin ykköskärki voisi olla listalla korkeammallakin. Joka tapauksessa Vardy oli Leicesterin vastaiskupelin tärkein ase. Salamannopea hyökkääjä oli aina murtautumisvaiheen jälkeen lähes mahdoton pysäyttää. Maaliverkot heiluivat kauden aikana 24 kertaa, millä irtosi maalipörssissä toinen sija.

LEICESTER, ENGLAND - NOVEMBER 28: Jamie Vardy of Leicester City celebrates scoring his team's first goal during the Barclays Premier League match between Leicester City and Manchester United at The King Power Stadium on November 28, 2015 in Leicester, England. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Kuva: Getty Images

4. Dimitri Payet (West Ham)

Vaikkakin Payet oli puolitoista kuukautta kaudesta loukkaantuneena, ei se ranskalaisen menoa haitannut. 30 sarjaotteluun syntyi hurjat yhdeksän osumaa ja 12 maalisyöttöä. Payet tuli erityisesti ensimmäisellä Valioliiga-kaudellaan tunnetuksi vahvoista erikoistilanteistaan. Luotujen maalintekotilanteiden määrä oli ottelua kohden Mesut Özilin jälkeen toiseksi paras. Onnistuneita keskityksiä Payet’lla oli eniten Valioliigassa per peli (3.1.)

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

3. N’Golo Kanté (Leicester)

Ranskan pääsarjan Caenissa pelanneesta N’Golo Kantésta ei ennen kauden alkua tiedetty paljoakaan Brittein saarilla. Kanté kuitenkin osoittautui nopeasti yhdeksi sarjan kovimmista puolustavista keskikenttäpelaajista. Ranskalainen oli ykkönen sekä taklauksissa että syötönkatkoissa ottelua kohden.

Kanté sai tehoja myös hyökkäyspäässä. 37 otteluun syntyi maali ja neljä maalisyöttöä. Parin viikon päästä edessä ovat uran ensimmäiset EM-kisat isäntämaa Ranskan väreissä.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

2. Harry Kane (Tottenham)

Kane todisti tällä kaudella ettei 22-vuotias nuorukainen ollut yhden kauden ihme. Kauden ensimmäisissä peleissä se toki näytti siltä ja maalitili avautui vasta syyskuun lopussa Manchester Cityä vastaan. Apinan pudottua selästä Kanen maalit olivatkin tärkeässä roolissa Spursin huippukaudella. Seura palaa ensi kaudella Mestarien liigaan ja 25 osumalla irtosi maalipörssin voitto.

Parhaimmillaan Kane oli keväällä tehtyään vuodenvaihteen jälkeen 15 maalia. Englantilaishyökkääjä myös laukoi keskimäärin neljästi ottelua kohden, eli toiseksi eniten koko sarjassa.

during the Barclays Premier League match between Liverpool and Tottenham Hotspur at Anfield on April 2, 2016 in Liverpool, England.
Kuva: Getty Images

1. Riyad Mahrez (Leicester)

Mahrezin kehitys tällä kaudella oli huimaava. Keskikenttäpelaaja ihastutti haastoillaan, laukaustaidoillaan ja tarkoilla syötöillään Valioliiga-kansaa. Sitten vielä ne tehot. Keskikenttäpelaajana 17 maalia sekä päälle 11 maalisyöttöä on suorastaan ilmiömäinen saldo.

Mahrez pokkasi myös ottelun parhaan pelaajan palkinnon 10 kertaa Valioliigassa ja hänet palkittiin Pelaajayhdistyksen vuoden parhaana. Saapa nähdä saako Leicester pidettyä kultakimpaleestaan kiinni.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

 

Korjaus 24.5.2016 klo 23:12 Kanté pelasi ennen Leicesteriä Caenissa.