Arsenalin Jack Wilshere haluaa pelata siinä roolissa, jonka maajoukkuevalmentaja Roy Hodgson on hänelle kansainvälisissä peleissä antanut. Seurajoukkueessa käsky on välillä käynyt keskikentän sijasta myös laidalle.

24-vuotias Wilshere mursi jalkansa viime kesänä, ja palasi pelikuntoon vasta Valioliigan viimeisillä kierroksilla. Maajoukkueessa hän nousi avauskokoonpanoon taas viime sunnuntaina, Turkkia vastaan 2-1 -voittoon päättyneessä ottelussa. Ilman uusia takaiskuja matka Euroopan mestaruuskisoihin näyttää todennäköiseltä.

– Arsenalissa olen pelannut laidalla, jossa paikkani ei ole. Roy näyttää antavan minulle luottamusta keskikentällä, ja olen siihen tyytyväinen. Keskellä pelaan missä roolissa tahansa mielelläni.

– Olen pelannut puolustavaa keskikenttää aiemmin, ja se on ollut minulle mieluisaa. Nyt pääsin vähän ylemmäs, ja sekin toimi minulle mainiosti. Olen työskennellyt Royn ja hänen tiiminsä kanssa nyt useita vuosia; he tietävät mitä voin joukkueelle antaa, ja minä tiedän mitä he minulta haluavat.

Lukuisista loukkaantumisista urallaan kärsinyt pelaaja uhkuu haluja päästä näyttämään osaamistaan kentällä. Arsène Wenger oli kauden lopussakin hyvin varovainen hänen peluuttamisensa suhteen, mikä historian tuntien vaikuttikin järkevältä. Arsenalin manageri on kuitenkin jatkuvasti puhunut Wilsheren kisamatkan puolesta. Vähäisestä pelituntumastaan huolimatta tämä on luottavainen valmiutensa suhteen.

– Välillä kuntosalilla rehkiessä tulee vastaan päiviä, jolloin usko alkaa loppua. Se, mikä piti minut käynnissä ja uskoni vahvana oli, että tiesin mitä tarvitaan pelikuntoon palaamiseksi. Muistan tarkalleen ensimmäiset kunnon harjoitukseni kahdeksan viikkoa sitten. Niistä alkaen olen yrittänyt koko ajan parantaa kuntoani ja terävyyttäni.

– Nyt on tärkeintä saada otteluita alle, ja terävyys takaisin huippuunsa ennen kisoja. Tiedän kyllä tässä vaiheessa, miltä tuntuu palata pitkältä kuntoutusjaksolta loukkaantumisen jälkeen. Tunnen itseni jokaisen ottelun jälkeen valmiimmaksi.

Hodgson on myös toiveikas luottomiehensä suhteen.

– Toivon todella, että hän voi olla mukanamme Ranskassa. Toivomme myös, että turnaus osaltamme jatkuu jonkin aikaa. Siksi on oikeastaan turha olla huolissaan tässä vaiheessa toukokuuta. Pitää ajatella eteenpäin; voiko tämä kaveri auttaa meitä kesäkuun loppupuolella? Edellytykset hänellä todellakin siihen on.

Lähde: The Guardian