Pep Guardiola ilmoitti tammikussa julkisesti, että haluaa jatkossa valmentaa Valioliigassa. Huhumylly ja arvailut katalonialaisen uudesta seurasta alkoivat luonnollisesti välittömästi, ja Manchester Cityn manageri Manuel Pellegrini teki omat johtopäätöksensä.

– Guardiolan julkitulon jälkeen oli minun päätökseni ilmoittaa, että hänen uusi seuransa on nimenomaan City. Kaikki tiedotusvälineet spekuloivat Cityn, Arsenalin ja Manchester Unitedin välillä – se ei ollut reilua seurojen managereita kohtaan, chileläinen sanoo.

Jälkikäteen ajatellen hän ei ole varma päätöksen onnistuneisuudesta.

– Tekisinkö saman päätöksen uudelleen? En tiedä. Olen hyvin kriittinen itseni suhteen aina. En halua käyttää tätä tekosyynä millekään, mutta ilmoituksen jälkeen työstämme tuli hyvin vaikeaa. Ei niinkään minulle, mutta pelaajille.

– On mahdotonta sanoa, oliko päätös oikea. Ilmoituksen jälkeen kuitenkin hävisimme kolme perättäistä ottelua sitä edeltäneen hyvän jakson jälkeen. Vaikein asia ryhmän toiminnassa on, kun joku osa siitä menee rikki. Tuolla hetkellä meille kävi juuri niin.

Ilmoitus Guardiolan tulosta annettiin helmikuun ensimmäisenä päivänä. City oli tuolloin toisella sijalla Valioliigassa, kolme pistettä Leicesterin perässä. 2. helmikuuta se voitti vielä vierasottelunsa Sunderlandia vastaan, mutta sen jälkeen asiat alkoivat luisua huonompaan suuntaan. Huhtikuun ensimmäisenä päivänä joukkueella oli ilmoituksen jälkeen edelleen tilillään vain yksi voitto, Aston Villasta. Leicesterin pistesaldo oli tässä vaiheessa 66, Cityn 51. Manchesterin siniset olivat saalistaneet valmentajanvaihdosilmoituksen jälkeen vain neljä pistettä.

Chileläisen omat tulevaisuudensuunnitelmat ovat vielä avoinna.

– Jollen löydä riittävän kiinnostavaa vaihtoehtoa jatkolle, lopetan valmentamisen kunnes löydän sellaisen. Jos sellaista ei löydy jatkossakaan, lopetan kokonaan. Siinä tapauksessa tulisin toki kaipaamaan työtäni – haasteet pitävät minut hengissä.

Lähde: The Guardian