Jos Englanti voittaa lohkon, kenet se kohtaa seuraavaksi? Tappioon Slovakiaa vastaan sillä ei ole ainakaan varaa.

Jos Wales voittaa Venäjän ja Englanti häviää Slovakialle maanantaina, putoaisi Englanti lohkonsa kolmoseksi. Se tietäisi kovaa vastustajaa toiselle kierrokselle – joko Saksaa tai Espanjaa. Englannin on siis syytä voittaa Slovakia maanantaina, jos se haluaa helpomman tien jatkopeleihin.

Tappio maanantaina tietäisi Englannille siis vähintäänkin turnausmahdollisuuksien heikentymistä.

The Independent -lehti on tutkinut erilaisia skenaarioita, jos Englanti on lohkon kahden parhaimman maan joukossa. Jos joukkue jää toiseksi lohkossaan, kohtaa se neljännesvälierässä todennäköisimmin joko Islannin tai Unkarin. Lohkovoitto puolestaan tietäisi Englannille ensimmäisessä jatko-ottelussa lohkokolmosen kohtaamista – Romaniaa, Pohjois-Irlantia tai Tshekkiä.

Toisella kierroksella lohkovoittajaa odottaisi mahdollisessa puolivälierässä peli Lillessä. Vastassa olisi lohko F:n voittaja (todennäköisimmin Portugali) tai E-lohkosta Belgia taikka Irlanti. Lohkokakkosta puolestaan odottaisi puolivälierässä kisaisännän Ranskan kohtaaminen.

– Sitä ei koskaan tiedä kenet kohtaa, Hodgson sanoi lehden mukaan.

– Sitä ajattelee, että ”tuon ja tuon haluaa välttää”, mutta sitten yllättävä joukkue voittaa lohkon ja lohkokakkonen on vastuksista vaikeampi. Emme anna tälle yhtään ajatusta. Meidän täytyy alkaa katsoa asiaa Slovakia-pelin jälkeen, manageri pohti.

Korjaus 20.6.2016 kello 14:11. Ranska ei pelaa B-lohkossa. Walesin voitettava Venäjä.