FA:n puheenjohtaja Greg Dyke näkee Iso-Britannian eron EU:sta hyvänä asiana, mikäli se antaa brittipelaajille lisää mahdollisuuksia maan korkeimmalla tasolla. Torstain Brexit-äänestyksessä selvisi, että 52 prosenttia maan väestöstä puolsi lähtöä. Tulos johti myös pääministeri David Cameronin eroon.

– Puheenjohtajana ollessani yksi suurimmista huolenaiheistani on ollut nuorten pelaajien vähäiset mahdollisuudet murtautua suurseuroissa edustusjoukkueisiin. Todella harva onnistuu siinä. Jos jotain tapahtuu, mikä antaa heille parempia mahdollisuuksia, toivotan sen tervetulleeksi, Dyke kommentoi Sky Sportsille.

Dyke itse yllättyi tuloksesta. Puheenjohtaja myöntää olleensa EU:ssa pysymisen kannalla.

– En usko kenenkään odottaneen tätä. Itse halusin jäädä. Moni luuli, että jäisimme. Selvisi kuitenkin, ettei niin tule käymään.

Dyke ei usko myöskään, että tulos estäisi Euroopan huippupelaajia saapumasta Valioliigaan.

– Muutosten myötä englantilaisseurat eivät voi hankkia ketä tahansa eurooppalaista jalkapalloilijaa. Edistystä on tapahduttava. Luulin seurojen haluavan pysyä täysin vapaassa siirtomarkkinassa, mutta emme tiedä onko se kahden vuoden päästä mahdollista. Olisi sääli, jos Euroopan huippupelaajat eivät voisi tulla tänne. Itse en usko sen tapahtuvan.