Arsenalilla on vuosien saatossa ollut mahdollisuus moniin pelaajiin, joista on kehittynyt lajin mahtavimpia pelaajia. Monet siirrot ovat kuitenkin jääneet toteutumatta syystä tai toisesta. Tässä 12 pelaajaa, jotka jäivät Arsenalilta saamatta. Asiasta uutisoi Sky Sports.

Jamie Vardy

Jamie Vardy on uusin pelaaja, joka Arsenalilta jäi hankkimatta. Arsenal-manageri Arsène Wenger pyrki tuomaan Vardyn ensi kaudeksi Emirates Stadiumille. Siirto kuitenkin epäonnistui, kun Vardy ilmoitti jatkavansa uraansa Leicester Cityssä.

Uutinen oli isku Wengerille ja seuran faneille, mutta Vardy ei todellakaan ole ensimmäinen pelaaja, jonka kaappaaminen on epäonnistunut Arsenalilta.

LONDON, ENGLAND - MAY 15: Jamie Vardy of Leicester City goes past Willian of Chelsea during the Barclays Premier League match between Chelsea and Leicester City at Stamford Bridge on May 15, 2016 in London, England. (Photo by Michael Regan/Getty Images)
Jamie Vardy ilmoitti jatkavansa uraansa mieluummin Leicesterissä kuin Arsenalissa. Kuva: Getty Images

Didier Drogba

Wenger oli kiinnostunut hankkimaan nuoren Drogban, kun hän oli vielä tuntematon Le Mansissa, mutta Norsunluurannikon hyökkääjä jäi Gunnersilta hankkimatta. Drogba jatkoi pelaamistaan Guingampissa ja Marseillessa ennen siirtymistään Arsenalin paikallisvastustaja Chelseaan.

– Kaipasin häntä, kun hän pelasi Le Mansissa, eikä edes pääsarjassa, Wenger myönsi vuonna 2014.

– Tiesin, että hän oli hyvä.

getty_drogbadidier20150429
Arsenal huomasi Drogban jo nuorena, mutta pelaajan hankinta jäi vain haaveeksi. Kuva: Getty Images

Juanfran

Héctor Bellerín on osoittautunut lahjakkaaksi pelaajaksi oikean laitapuolustajan paikalla, mutta Arsenal tuli torjutuksi yrittäessään hankkia tälle pelipaikalle maailmanluokan pelaajaa kaksi vuotta sitten.

– Hylkäsin kaksi Arsenalin tarjousta, Atlético Madridin Juanfran kertoi Radio Marcalle vuonna 2015.

Real Madrid CF v Club Atletico de Madrid - La Liga
Arsenal teki kaksi tarjousta Atlético Madridin Juanfranista. Kuva: Getty Images

N’Golo Kanté

Leicester Cityn keskikentän dynamossa on kaikki, mitä Arsenal tarvitsee ja kaikki mistä Wenger tykkää. Kanté on energinen, hän osaa puolustaa, hän on ranskalainen ja hän oli edullinen.

Wenger paljasti hiljattain, että hän on tiennyt Kantén pitkään, muttei tarjonnut aiemmin pelaajalle sopimusta, vaikka tiesi pelaajan olevan lahjakas. Wengerin ystävä on tiennyt Kantén pitkältä ajalta, ja hän on päivittänyt pelaajan kehittymistä Wengerille. Tiettävästi ranskalainen on jälleen Wengerin hankintalistalla.

PARIS, FRANCE - MARCH 29: N'Golo Kante of France in action during the International Friendly match between France and Russia held at Stade de France on March 29, 2016 in Paris, France. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)
Kanté pelasi huikean kauden Leicesterissä. Nyt ranskalainen on näyttämässä osaamistaan EM-kisoissa. Kuva: Getty Images

Gonzalo Higuaín

Wenger tavoitteli aikoinaan Argentiinan maajoukkuehyökkääjää, ja asiasta uutisoitiin laajalti. Higuaín päätti kuitenkin valita seurakseen Arsenalin sijasta Napolin.

– Oli kunnia, että Arsenal halusi minut. Kunnioitan suuresti Wengeriä ja sitä, että olin hänen suunnitelmissaan, Higuaín sanoi siirryttyään Serie A:han Real Madridista vuonna 2013.

– Uskon kuitenkin, että päätökseni tulla Napoliin oli paras, olen todella tyytyväinen tähän valintaan.

NAPLES, ITALY - MAY 14: Gonzalo Higuain of Napoli celebrates his team's second goal during the Serie A match between SSC Napoli and Frosinone Calcio at Stadio San Paolo on May 14, 2016 in Naples, Italy. (Photo by Maurizio Lagana/Getty Images)
Gonzalo Higuaín voitti Napolin paidassa Serie A:n maalipörssin viime kaudella. Argentiinalainen viimeisteli 36 maalia. Kuva: Getty Images

Zlatan Ibrahimović

Luettelo on hämmästyttävää luettavaa, mutta yksi merkittävimmistä pelaajista, joka Wengeriltä jäi hankkimatta, oli ruotsalainen Zlatan Ibrahimović.

Ruotsalainen olisi tullut Arsenaliin, kun hän oli 16-vuotias. Wenger pyysi pelaajaa tekemään joitakin harjoitteita testiksi ennen kuin sopimus allekirjotettaisiin. Siihen Zlatan vastasi:

– En tee testejä.

Zlatan siirtyi Arsenalin sijasta Amsterdamin Ajaxiin.

HARRISON, NJ - JULY 21: Zlatan Ibrahimovic #10 of Paris Saint-Germain celebrates his goal in the second half against AFC Fiorentina during the International Champions Cup at Red Bull Arena on July 21, 2015 in Harrison, New Jersey.Paris Saint-Germain defeated ACF Fiorentina 4-2. (Photo by Elsa/Getty Images)
Ibrahimović on tottunut menestymään. Maajoukkueura tuli hiljattain päätökseensä. Kuva: Getty Images

Luis Suárez

Arsenal teki aikoinaan omituisen 40 miljoonan ja yhden punnan (46,5 miljoonaa euroa) tarjouksen Liverpool-hyökkääjä Luis Suárezista. Tämä oli yksi seuran suurimmista virheistä lähihistoriassa.

Tarjous otettiin loukkauksena Liverpoolissa. Seura nimittäin kuunteli pelaajastaan vain yli 46,5 miljoonan euron tarjouksia.

Uruguayn maajoukkuepelaaja kuunteli Liverpool-kapteeni Steven Gerrardin neuvoja tulevaisuuttaan koskien.

– Arsenalin kiinnostus minua kohtaan oli hyvin julkinen, Suárez sanoi.

– En usko, että siinä on mitään salaista. Minulla oli yksityinen keskustelu Steven Gerrardin kanssa harjoitusten jälkeen, ja hän sanoi minulle, että pelaa Liverpoolissa vielä kausi, ja odota (siirtoa) Barcelonaan.

getty_SuarezLuis20150224
Luis Suárez hurjasteli viime kaudella La Ligassa 40 maalia ja antoi 16 maalisyöttöä. Kuva: Getty Images

Lionel Messi

Sky Sportsin asiantuntija Guillem Balague paljasti mielenkiintoisen tiedon viimeisimmässä kirjassaan. Arsenal yritti hankkia samalla Lionel Messin, kun seura hankki nuoren Cesc Fàbregasin Barcelonasta.

Gunners oli ensimmäinen eurooppalainen seura, joka teki tarjouksen Barcelonan 15-vuotiaasta Messistä. Myöhemmin pelaajasta kehittyi muun muassa viisinkertainen Ballon d’Or -voittaja.

Manchester City v Barcelona - UEFA Champions League Round of 16
Lionel Messi on valittu viisi kertaa maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi. Kuva: Getty Images

Gerard Piqué

Messi ei ollut Sky Sportsin Balaguen mukaan ainoa Barcelonan nuorukainen, jota Arsenal on yrittänyt houkutella La Masiasta.

Wenger lähestyi nuorta Piquétä, joka jopa matkusti Lontooseen sopimaan siirrosta. Toppari päätti kuitenkin hylätä alustavan sanallisen sopimuksen, jota olisi seurannut pysyvä siirto.

BARCELONA, SPAIN - APRIL 17: Gerard Pique of FC Barcelona leaves the pitch dejected at the end of the La Liga match between FC Barcelona and Valencia CF at Camp Nou on April 17, 2016 in Barcelona, Spain. (Photo by David Ramos/Getty Images)
Gerard Piquén siirtyminen Arsenaliin oli lähellä. Kuva: Getty Images

Ángel Di María

Manchester United rikkoi Britannian siirtoennätyksen, kun seura hankki Argentiinan maajoukkuepelaajan Real Madridista reilulla 75 miljoonalla eurolla vuonna 2014. Arsenal olisi voinut hankkia pelaajan ilmaiseksi, jos seura olisi järjestellyt asiat nopeammin.

Wenger on paljastanut, että 17-vuotias Di María vietiin seuran nenän edestä, kun Gunners yritti hankkia pelaajalle työlupaa. Tilanne raivostuttaa edelleen Arsenal-manageria.

– Olimme huomanneet Di Marían, kun hän oli 17, Wenger sanoi.

– Halusimme hänen tulevan tänne. Niinpä hän meni Portugaliin (Benficaan), ja Portugalista Espanjaan. Miksi? Koska hän ei voinut saada työlupaa.

getty_dimariaangel20150426
Ángel Di María ei saapunut Arsenaliin, kun miehen työlupaa ei saatu kuntoon. Kuva: Getty Images

Yaya Touré

Yaya Touré oli Arsenalin testissä vuonna 2003, mutta seura ei pystynyt hankkimaan pelaajaa Metalurg Donetskista. Syy: hänellä ei ollut passia.

Se olisi voinut olla Arsenalin historian yksi parhaimmista siirroista. Wenger on kertonut Arsenalin verkkosivuilla, että tilanne ei kuitenkaan ollut hänen käsissään.

– Ei pidä unohtaa, että Tourélla oli sopimus kanssamme. Hän ei palannut Ukrainaan siksi, ettemme olisi halunneet häntä, Wenger sanoi.

– Olemme tehneet virheitä, mutta hän ei ole virhe.

MANCHESTER, ENGLAND - MARCH 15: Yaya Toure of Manchester City FC runs with the ball during the UEFA Champions League Round of 16 Second Leg match between Manchester City FC and FC Dynamo Kyiv at Etihad Stadium on March 15, 2016 in Manchester, United Kingdom. (Photo by Alex Livesey/Getty Images)
Yaya Touré on pelannut viime kaudet Manchester Cityn keskikentällä. Kuva: Getty Images

Cristiano Ronaldo

Ronaldo oli Arsenalin harjoitusleirillä vuonna 2003, missä portugalilainen vakuuttui Wengerin lähestymistavasta, ja siitä mitä seura olisi tarjonnut hänelle. Arsenal ei kuitenkaan päässyt sopimukseen maksusta Sporting Lissabonin kanssa. Ronaldo päätyi Arsenalin sijasta Manchester Unitediin.

– Lopulta kysymys oli siirtosummasta näiden kahden seuran välillä, Wenger selitti.

– Tietenkin hän on osoittautunut edulliseksi (17,5 miljoonaa euroa). Mutta hinta, jota me pyörittelimme, oli tosiasiassa paljon pienempi.

Rayo Vallecano de Madrid v Real Madrid CF - La Liga
Ronaldon siirtyminen Arsenaliin jäi pienestä kiinni. Loppu onkin historiaa. Kuva: Getty Images