Saarivaltiossa odotetaan jo vesi kielellä Englannin pudotuspeliavausta. Myöhäisillan ottelussa vastaan asettuu viimeinen mukana oleva pohjoismaa Islanti.

Lähtökohdat otteluun ovat selvät. Englanti on selvä ennakkosuosikki ja Islanti altavastaaja. Englannin ”velvollisuus” on määrittää pelin virtaus. Islanti puolustanee melko alhaalla ja yrittänee reagoida Englannin tekemisiin.

Englanti on materiaalin puolesta reilusti Islantia laadukkaampi joukkue. Isoin kysymys kuuluu: uskaltaako manageri Roy Hodgson ottaa Englannin hyökkäystehoista kaiken irti? Hodgson ei ole toistaiseksi lyönyt ryhmitystään selkeästi lukkoon. Välillä on pelattu yhdellä keskushyökkääjällä, välillä kahdella. Jos Hodgsonin käyttäytymishistoriaan on luottaminen, tänään Englanti lähtee peliin kliseisesti puolustuksen kautta. Se tietäisi vastustaja huomioon ottaen hyvin varovaista 4-5-1-ryhmitystä.

Islanti on toistaiseksi pelannut tuloksellisesti hyvin. Se ei ole hävinnyt yhtään ottelua. Tasapeli Portugalia ja voitto Itävaltaa vastaan ovat hyviä suorituksia. Totuus on kuitenkin se, että Portugalia ja Itävaltaa vastaan Islanti hävisi maalipaikat melko rajuin lukemin. Tällaisilla lukemilla todennäköisyydet alkavat pikku hiljaa kääntyä Islantia vastaan.

Jos Hodgson ei laske riskitasoa liian alas, Englannin myllytys mitä todennäköisimmin tuottaa jossain vaiheessa johtomaalin. Ja jos Englanti tekee maalin, Islannin on ennen pitkää pakko availla bussin ovia. Se taas tietää Englannille yhä surempia mahdollisuuksia lisämaaleihin. Paljon on ”Hodarin” käsissä.

Kertoimet (SuperLenny)

Englanti-Islanti (Islannille maali eteen)
1: 2.55
x: 3.30
2: 2.60

Ottelut ja alkamisajat

Italia-Espanja klo 19
Englanti-Islanti klo 22