Portugali kohtaa torstaina Euroopan mestaruuskisojen puolivälierässä Puolan. Vaikka Bayern Münchenin tehohyökkääjä Robert Lewandowski ei vielä kisoissa ole loistanut, on hänet luonnollisesti merkattu huomiovärillä vastustajan pelisuunnitelmassa.

Southamptonia seuratasolla edustava puolustaja José Fonte ei kuitenkaan suostu huolestumaan turhia Bundesligassa suurta tuhoa kylväneen kärjen kohtaamisesta.

– Hän on äärimmäisen laadukas pelaaja. Meillä on kuitenkin mahtava henkilökunta, joka tekee kovaa työtä ja tarjoaa meille kaiken informaation myös hänen suhteensa. Totta kai meidän on oltava varuillamme ja erittäin tarkkoja. Minä pelaan kuitenkin kovatasoisessa liigassa kovatasoisia hyökkääjiä vastaan koko ajan, Fonte sanoo.

Portugalin peli ei ole kisoissa vielä ollut odotetulla tasolla. Puolivälieräpaikan lisäajalla tuonut voitto Kroatiasta oli lusitaaneille vasta ensimmäinen täysi pistepotti turnauksessa. Fonte ei odota työtaakan ainakaan helpottuvan jatkossa.

– Puola tulee olemaan hankala vastustaja, siitä kertoo jo se että he ovat vielä mukana tässä vaiheessa, puolustaja ynnää.

Lähde: Goal