Jamie Carragher tylytti Daily Mailin kolumnissaan ”akatemiasukupolven” pelaajia rajuin sanoin liian pehmeiksi.

– Tälläisiksi englantilaiset pelaajat ovat tulleet. Akatemiasukupolven pelaajat ovat pehmeitä fyysisesti ja henkisesti. Näimme lopputuloksen hirvittävine yksityiskohtineen Nicessä maanantaina, kun taas yksi lopputurnaus päättyi katastrofiin ja syyttelyyn, Liverpool-legenda aloitti.

Carragher kirjoittaa, että hän kutsuu pelaajia akatemiasukupolveksi, koska he tämä sukupolvi on harjoitellut määrällisesti selvästi eniten seurojen ja muiden virallisten organisaatioiden mukana. Heille on tarjottu täydelliset olosuhteet ja heidän eteensä on tehty kaikki, jotta nuoret pojat etenisivät ammattijalkapalloilijoiksi.

Pelaajille maksetaan valtavia rahasummia jo pienestä pitäen, 13-vuotiailla nuorukaisilla saattaa olla agentteja ja sukupolven pelaajille on totuttu sanomaan, että mikään ei ole heidän virheensä.

– Luulemme kouluttavamme heistä aikuisia, mutta oikeasti luomme vauvoja.

Carragher korostaa, miten henkinen vahvuus on ehkä jalkapallon tärkein asia, ja miten Italian pelaajat osoittavat oikeaa luonnetta, vaikka heidän materiaalinsa ei ole Englantia laadukkaampi.

– Rakastaako tämä sukupolvi peliä? En ole varma. Olen ollut kolmessa turnauksessa Englannin mukana. Olen kuullut, miten pelaajat ovat olleet tylsistyneitä, kun he ovat lukkiutuneina leirillä eikä heillä ole mitään tekemistä. Tylsää? Päivien aikana on ollut mahdollisuus seurata jopa kolmea peliä TV:stä. En jättäisi väliin yhtäkään. Haluan opiskella tulevia vastustajia tai katsella kehittyviä talentteja, mutta usein pelejä katsoi kanssani vain kaksi tai kolme ihmistä. Voin kuvitella tilanteen pysyneen samana.

– He lukitsevat itsensä omiin kupliinsa, ja sitten kun tilanne menee huonoksi, he perääntyvät takaisin kupliinsa ja heille kerrotaan ettei syy ollut heidän. Tämä on akatemiasukupolvi. Sukupolvi josta tuli liian pehmeä.

Lähde: Daily Mail