Englannin rypeminen arvokisoissa alkaa riittää maan jalkapalloliitolle (FA). FA aikoo tuoda merkittäviä muutoksia englantilaiseen jalkapalloon.

Muutoksista kenties suurin on talvitauko, jota FA nyt ajaaValioliigaan. Asiasta kertoo arvostettu The Times. Lehden mukaan FA:n toimitusjohtaja Martin Glenn on sitä mieltä, että talvitauon ansiosta Englannin maajoukkue pystyisi paremmin kilpailemaan muita maita vastaan.

Lähes jokaisessa kilpailevassa eurooppalaisessa sarjassa pidetään talvitauko. Tyypillinen tauko on noin 1,5-2 viikkoa. Saksassa tauko kestää peräti kuukauden. Englannissa ottelutahti pikemminkin kiristyy joulun tienoilla. Maassa pelataan perinteinen tapaninpäivän kierros, jonka lisäksi otteluruuhkaa lisäävät tammikuussa FA Cupin ottelut ja uusintaottelut.

Talvitauolle on löytynyt vuosien saatossa sekä puolustajia että vastustajia. Vastustajat vetoavat lähinnä perinteisiin, kun taas puolustajat pyrkivät parantamaan Valioliiga-pelaajien kilpailukykyä maajoukkueissa. Hiljattain esimerkiksi Tottenhamin ja Belgian maajoukkueen puolustaja Toby Alderweireld sanoi, että hänen mielestään Englanti putosi EM-kisoista otteluruuhkan synnyttämän väsymyksen vuoksi.