Raheem Sterling joutui ankaran kritiikin kohteeksi Englannin EM-taaperruksessa. Nuorukaisen juniorivalmentajan mukaan Sterling olisi syytä jättää rauhaan.

– Ihmiset unohtavat, että Raheem on vain 21-vuotias. Heidän on jätettävä hänet rauhaan, Sterlingin aikoinaan ”löytänyt” John Creith sanoi Get West London –lehden haastattelussa.

– Hän olisi avannut Slovakian puolustuksen jonain muuna päivänä. Hän oppii vielä asioita sekä henkisesti että taktisesti. Meidän on annettava hänen kehittyä.

Creithin mukaan Sterlingin urakehitystä on haitannut siirto Liverpoolista Manchester Cityyn. Odotukset nousivat korkealle, kun City maksoi nuoresta laitahyökkääjästä peräti 62,5 miljoonaa euroa.

– Hän tulee vielä olemaan merkittävä osa Englannin joukkuetta. Hänestä voi tulla muutamassa vuodessa suuri pelaaja meille. Silti, siirtohinta oli pahinta, mitä hänelle saattoi tapahtua.

– Tässä maassa surullista on, että tuhoamme pelaajat ennen kuin he edes pääsevät alkuun. Menee vielä viisi tai kuusi vuotta ennen kuin hän saavuttaa kehityshuippunsa.