West Ham manageri Slaven Bilic on kertonut, että hän tiesi Islannin olevan vaikea voitettava Englannille. Asiasta uutisoi Evening Standard.

EM-kisahistorian pienin maa aiheutti valtavan sokin Nizzassa maanantaina, kun Islanti tuli tappioasemasta rinnalle ja ohi Englantia vastaan. Näin ollen Englannin kisat päättyivät, mutta Islanti jatkaa turnausta kahdeksan parhaan joukossa.

Islanti on yllättänyt monet. Heti EM-turnauksen ensimmäisessä ottelussaan Islanti venyi Portugalia vastaan tasapeliin. Ottelun jälkeen Portugalin Cristiano Ronaldo kertoi Islannin vain puolustaneen, eikä maa tulisi ”menemään mihinkään” näissä kisoissa. Toisin kuitenkin kävi.

Slaven Bilic on kertonut, että hän oli varoittanut Islannin voivan aiheuttaa ongelmia Englannille.

Keskiviikkona Daily Mailille kirjoittamassaan kolumnissaan Bilic kertoi tapahtuneesta.

– Kuten varoitin näillä sivuilla viime viikolla. Englanti ei löydä helppoa tapaa voittaa Islantia, mutta se (tappio) oli silti iso sokki.

– Islanti ei ole suuri joukkue, mutta he ovat toimineet hyvin kaksi vuotta. He olivat samassa EM-karsintalohkossa Hollanin, Tsekin ja Turkin kanssa – ja voittivat ne kaikki kotonaan. He ovat erittäin hyviä siinä, miten he pelaavat.