Hull Cityn tilanne ei näytä kovin hyvältä. Valioliiga-kausi alkaa kolmen viikon kuluttua, nousijajoukkue ei ole tehnyt kesän aikana vielä yhtään hankintaa, ja manageri Steve Bruce erosi tehtävästään.

Uudeksi manageriksi on vahvasti tyrkyllä Brucen apuvalmentajana toiminut Mike Phelan. Aikoinaan menestyksekkäästi Sir Alex Fergusonin oikeana kätenä toiminut Phelan on aina ollut apuvalmentaja. Nyt hän toimii Hullissa väliaikaismanagerina, mutta mies itse olisi halukas aloittamaan jatkamaan tehtävässä varsinaisena managerina.

– Haluan manageriksi. En oikeastaan näe mitään syytä, miksen saisi haluta manageriksi. Aika näyttää. Se päätös (Brucen seuraajasta) ei ole minusta kiinni, Phelan sanoi paikallislehti Hull Daily Mailille.

– Kävin lyhyen keskustelun, ja minulta kysyttiin, haluaisinko jatkaa tässä vaiheessa vastuumanagerina. Meillä on harjoituspelejä ja valmisteluja. Kolme viikkoa aikaa kauden alkuun.

– Työni ei ole erilaista aiempaan verrattuna. Ainoa muutos on se, että nyt työskentelen pelien aikana enemmän teknisellä alueella. Meidän on vain tehtävä työmme. Emme voi tehdä muuta, kunnes päättäjät ovat tehneet päätöksensä (uudesta managerista).

Brucen erosta tuli tieto samoihin aikoihin, kun Sam Allardyce valittiin Englannin uudeksi maajoukkuemanageriksi. Bruceki oli ehdolla tehtävään. Phelan vihjasi, että Brucen ero johtui erimielisyyksistä seurajohdon kanssa.

– Harjoituskaudella on ollut kaikenlaista meneillään. Siitä teidän (toimittajien) on otettava selvää, ja minun oltava hiljaa.

– Luonnollisesti managerit turhautuvat, kun he haluavat saada joitain pelaajia hankituksi. Steve ei ole yhtään erilainen. Asiat eivät ehkä ihan kehittyneet siihen suuntaan, kuin hän olisi halunnut.

– Steveä harmitti koko asia. Puhumme kaverista, joka on tehnyt paljon tämän jalkapalloseuran eteen. Hän on todennäköisesti menestyksekkäin mies, joka Hull Cityllä on koskaan ollut.