Skotlannin Valioliigan Celtic kertoo verkkosivuillaan vahvistuneensa keskuspuolustaja Kolo Tourélla. Norsunluunrannikkolaisen sopimus seuran kanssa on yksivuotinen, joka pitää sisällään myös option yhdestä lisävuodesta.

Touré, 35, saapuu Celticiin Liverpoolista, jossa pelaaja on viettänyt viimeiset kolme kautta. Viime kaudella toppari esiintyi 14 Valioliiga-ottelussa ollen yhdeksässä avauskokoonpanossa.

Celticin uusi manageri Brendan Rodgers on valmentanut 35-vuotiasta topparia aiemmin Liverpoolissa. Touré on seuran kesän toinen kiinnitys.

– Tunnen olevani hyvin innoissani, koska tämä on uusi haaste minulle. Olen tullut yhteen maailman suurimmista seuroista ja on etuoikeus olla täällä, Touré kertoi seuran sivuilla.

– Olen pelannut huipputason seuroissa ja olen tottunut haasteisiin. Olen täällä antaakseni kaikkeni ja voittaakseni minun paikkani (kentällä).

Touré on pelannut urallaan Liverpoolin lisäksi Manchester Cityssä, Arsenalissa sekä kasvattiseura ASEC Mimosasissa. Maajoukkueuran pelaaja lopetti vuonna 2015 pelattuaan 119 A-maaottelua.