Valioliiga julkisti tänään tulevalla kaudelle uuden sarjauudistuksen esittelemällä uuden nuorisoliigan. Valioliiga 2 korvaa alle 21-vuotiaiden sarjan ja ikäharava kasvaa 23-vuotiaisiin.

Poikkeuksena jokainen joukkue voi nimetä yhden yli-ikäisen maalivahdin ja kolme yli 23-vuotiasta kenttäpelaajaa. Pelaajien täytyy kuitenkin olla syntynyt Vuoden 1993 tammikuun ensimmäisen päivän jälkeen.

Valioliiga 2 tulee jakautumaan kahteen divisioonaan, joissa molemmissa on 12 joukkuetta. 24:sta seurasta 15 ovat Valioliigasta ja yhdeksän mestaruussarjasta.

Molemmissa divisioonissa pelataan kaksinkertainen sarja, eli jokainen joukkue pelaa kerran toisiaan vastaan kotona sekä vieraissa. Ykkösdivisioonan voittaja vie sarjanmestaruuden ja kaksi viimeistä putoaa kakkoseen.

Kakkosesta puolestaan voittaja nousee suoraan ylös ja sijat 2-5 taistelevat toisesta paikasta nousukarsinnassa. Sarjasta ei voi pudota.

Valioliiga 2:n tavoitteena on parantaa englantilaispelaajien mahdollisuuksia nousta seurojensa edustusjoukkueisiin. Ideana on antaa nuorille pelaajille identtisempi kokemus edustusjoukkueen pelipäiviin verratessa.

Valioliiga 2:n joukkueet pääsevät myös kilpailemaan kolmessa nuorien pelaajien cup-kilpailussa. Ne ovat Valioliiga Cup, Valioliigan kansainvälinen Cup ja uutena EFL-trophy.

Valioliiga 2:n seurat

Divisioona 1:n joukkueet

Arsenal, Chelsea, Derby County, Everton, Leicester City, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Reading, Southampton, Sunderland, Tottenham Hotspur

Divisiona 2:n joukkueet

Aston Villa, Blackburn Rovers, Brighton & Hove Albion, Fulham, Middlesbrough, Newcastle United, Norwich City, Swansea City, Stoke City, West Bromwich Albion, West Ham United, Wolverhampton Wanderers