Mestarien liigan alkulohkot on arvottu. Taas riittää puhuttavaa.

Kenties eniten puhuttaa lohko C, sillä Pep Guardiolan Manchester City arvottiin samaan lohkoon Barcelonan kanssa. Näin ollen Guardiola, Claudio Bravo ja Yaya Touré kohtaavat vanhan seuransa. Lohkon kaksi muuta joukkuetta ovat Borussia Mönchengladbach ja Celtic.

Turnauksen ensikertalainen Leicester voi hyvin yltää pudotuspeleihin. Ykköskorisijoituksensa ansiosta Claudio Ranierin ryhmä väisti lähes kaikki pahimmat vastustajat. Leicester sai G-lohkoonsa Porton, Club Bruggen ja FC Kööpenhaminan.

Viime kaudella Valioliigassa kolmanneksi sijoittunut Tottenham oli lähtökohtaisesti vaikeassa paikassa, sillä joukkue oli sijoitettu kolmoskoriin. Spursille arpa oli kuitenkin suosiollinen; ykköskorista tuli E-lohkoon TsSKA Moskova ja kakkoskorista Bayer Leverkusen. Toisaalta lohkosta tuli melko tasainen, sillä neloskorista mukaan arvottiin Monaco.

Valioliigan viime kauden kakkonen Arsenal puolestaan arvottiin lohkoon A. PSG tarjoaa kivikovan vastuksen, mutta lohkon muut joukkueet (Basel ja Ludogorets) eivät ole ennakkoon ajatellen kärkikaksikon tasolla.

Lohkovaiheen ensimmäinen kierros pelataan 13. ja 14. syyskuuta ja viimeinen 6.-7. joulukuuta. Loppuottelu pelataan Cardiffin Millennium Stadionilla kesäkuun 3. päivä.

Mestarien liigan alkulohkot

A-lohko

Paris Saint-Germain (FRA)
Arsenal (ENG)
Basel (SUI)
Ludogorets (BUL)

B-lohko

Benfica (POR)
Napoli (ITA)
Dynamo Kiova (UKR)
Besiktas (TUR)

C-lohko

Barcelona (ESP)
Manchester City (ENG)
Borussia Mönchengladbach (GER)
Celtic (SCO)

D-lohko

Bayern München (GER)
Atlético Madrid (ESP)
PSV Eindhoven (NED)
Rostov (RUS)

E-lohko

TsSKA Moskova (RUS)
Bayer Leverkusen (GER)
Tottenham (ENG)
Monaco (FRA)

F-lohko

Real Madrid (ESP)
Borussia Dortmund (GER)
Sporting Lissabon (POR)
Legia (POL)

G-lohko

Leicester (ENG)
Porto (POR)
Club Brugge (BEL)
FC Kööpenhamina (DEN)

H-lohko

Juventus (ITA)
Sevilla (ESP)
Lyon (FRA)
Dinamo Zagreb (Cro)