Arsenaliin Bolton Wanderersista kesällä siirtynyt Rob Holding sai kasteensa edustusjoukkueessa ja Valioliigassa hieman suunniteltua nopeammin. Joukkueen puolustajien loukkaantumistilanteen vuoksi 20-vuotias on pelannut topparina täydet 90 minuuttia sekä Liverpoolia että Leicesteriä vastaan.

Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkuepelaaja miettii valtavaa elämänmuutosta Sky Sportsille antamassaan haastattelussa.

– Luonnollisesti pelaaminen tällä tasolla on paljon vaikeampaa. Jalkojen osalta kaiken täytyy tapahtua nopeammin. Pallo pysyy maassa. Mestaruussarjassa kyse on enemmänkin 90 minuuttia kestävästä tappelusta, kun pallot tulevat kaikilta mahdollisilta korkeuksilta.

– Kaikki on nopeampaa, mutta avainasia on, miten nopeasti Valioliiga-hyökkääjät ajattelevat. Esimerkiksi Liverpoolin hyökkääjät Adam Lallana, Philippe Coutinho, Sadio Mane, he ovat liigan huippupelaajia. Vastahyökkäykset tulivat todella nopeasti.

Holding kohtasi kaikki edellä mainitut Emiratesilla Valioliiga-kauden avauksessa, joka päättyi jalkapallo-ottelulle vähemmän tyypillesti tulokseen 3-4.

Asiat kentällä eivät ole ainoita, jotka nuoren topparin elämässä ovat muuttuneet.

– Elämäni on muuttunut massiivisesti. Asun nyt ensimmäistä kertaa yksin, ja opettelen esimerkiksi ruuanlaittoa. En aio tyytyä vain noutoruokaan päivästä toiseen.

– Kun tulin ensi kertaa pukuhuoneeseen, näin Alexis Sánchezin ja Santi Cazorlan. Paikkani kopissa on Cazorlan vieressä, mikä on täysin käsittämättömän tuntuista! Toisaalta sitten, kun pääsee kentälle ja asettuu taas jalkapallon pariin, muistaa arvostaa näitä tähtiä myös heidän lahjakkuutensa vuoksi.