Lauantain Valioliiga-ottelut käynnistyivät Tottenhamin ja Liverpoolin kohdatessa toisensa White Hart Lanella.

Kauan ei ottelussa aikailtu, sillä vieraitten Philippe Coutinholla oli todella hyvä maalipaikka jo pelin viidennellä minuutilla. Spurs-maalia vartioinut Michel Vorm kuitenkin venytti jalkansa brasilialaisen yrityksen eteen. Ensimmäinen kymmenminuuttinen oli muutenkin eloisa, molemmat joukkueet pyrkivät paikkoihin hyvin aktiivisesti.

Premier League

@premierleague
A bright start here at White Hart Lane with chances for both sides but it remains 0-0 (20 mins) #TOTLIV

19. minuutilla hollantilaisveskari oli hyvin lähellä lahjoittaa Liverpoolille rangaistuspotkun. Boksin rajalla suoritettu liukutaklaus Sadio Manen suuntaan ehti kuitenkin juuri ja juuri ajoissa.

Ennen puolen tunnin täyttymistä kotijoukkue joutui järjestelemään rivejään uusiksi Kyle Walkerin loukkaannuttua. Hänen tilalleen otettiin peliin mukaan hyökkääjä Vincent Janssen.

Liverpool sai vielä avausjakson loppuun rangaistuspotkun, kun Erik Lamela rikkoi Roberto Firminoa. James Milnerin rangaistuspotku pamahti vasempaan alanurkkaan, ja Reds pääsi tauolle 1-0-vierasjohdossa.

James Milner has scored his first Premier League goal for Liverpool since March 2nd, 2016.

Perfect timing.

Toinen puolisko jatkui pallollisesti Liverpoolin komennossa. 52. minuutilla vieraiden toinen maali oli lähellä. Milner keskitti hyvin kulmapotkusta keskustaan, josta Joel Matip sai päällään hyvän osuman palloon. Toppari puski kuitenkin vain ylärimaan ja sama tilanne säilyi.

Pari minuuttia Pool pääsi kovaan vastaiskuun Eric Dierin menetettyä pallon harhasyötön myötä kohtalokkaasti keskialueella. Adam Lallanan matala keskitys tavoitti Manen, joka lakaisi pelivälineen verkkoon. Tuomari kuitenkin huomasi senegalilaisen olleen niukasti paitsiossa, ja näin osuma hylättiin.

Kuusikymppisen jälkeen myös Tottenham sai pelistä kiinni. Tasoitus oli hyvin lähellä, kun Toby Alderweireld pääsi puskemaan uhkaavasti kulmapotkusta. Simon Mignolet pelasti Poolin onneksi tilanteen loistavalla torjunnalla.

71. minuutilla se tasoitus sitten syntyi. Kaikki alkoi Alderweireldin komeasta pitkästä avauksesta oikealle laidalla Dierille. Lamela pudotti päällään Dierin keskityksen Danny Roselle, joka tälläsi lähietäisyydeltä pelin tasoihin.

Rosen osuma jäi lopulta ottelun viimeiseksi. Näin White Hart Lanella jäätiin pistejakoon lukemin 1-1.