Valioliiga-kierroksen herkkupalasta Arsenalin ja Chelsean välillä sopi odottaa tasaista. Tykkimiehet oli kuitenkin eri mieltä ja aloitti ottelun rymistelemällä ensimmäisen maalin vain kymmenen pelatun minuutin jälkeen. Kuusi edellistä ottelua maaleitta Chelseaa vastaan pelannut Arsenal oli päättänyt maksaa kaikki kalavelat kerralla.

OptaJoe

@OptaJoe
2 - After six games without scoring against Chelsea in the Premier League, Arsenal have scored twice in the opening 14 minutes. Liquid.

1-0-maali merkittiin punapaitojen Alexis Sánchezille, mutta kunnia siitä kuuluu Chelsean puolustajalle Gary Cahillille. Tämän syöttö alaspäin oli onneton, Sanchéz ehti noukkia sen itselleen ja tykitti pallon ohi Chelsea-vahti Thibaut Courtois’n.

Arsenalin seuraavaa osumaa ei tarvinnut odotella kuin kolme minuuttia. Komean syöttökuvion päätteeksi Héctor Bellerín vapautti Theo Walcottin maalintekoon. Tämä sai rauhassa sijoittaa pelivälineen keskelle vastustajan maalia.

Arsène Wengerin suojatit saivat tuuletella ensimmäisellä jaksolla vielä kolmannen kerran. Sanchez taituroi tällä kertaa syöttäjän roolissa ja toimitti pallon Mesut Özilille, joka ei boksissa erehtynyt.

Chelsea-luotsi Antonio Conte aloitti vaihtoruletin 55. peliminuutilla kun Cesc Fàbregas sai antaa tilaa Marcos Alonsolle. Sinipaitojen kavennuspaikat olivat vähissä, eikä joukkue saanut erikoistilanteistakaan palloa Arsenalin maalille. Arsenal puolestaan pääsi Chelsean maalille, mutta Walcottin yrityksen 69. peliminuutin kohdalla teki tyhjäksi Courtois.

Seuraavaksi Conte haki suojattiensa peliin parannusta vaihtamalla Eden Hazardin ja Willianin Michy Batshuayihin sekä Pedroon. Pedro olikin päästä heti kättelyssä karkuun Arsenalin puolustukselta, mutta miestä nopeammaksi osoittautui Tykkimiesten Bellerín, joka pysäytti maamiehensä.

Chelsea oli läpi pelin täysin hampaaton, siitä kertovat myös tilastot:

Squawka

@Squawka
Diego Costa has had just 2 touches in the Arsenal penalty area today. 0 in the second half.

Lack of service.

Squawka

@Squawka
Arsenal's Petr Cech has not had to make a single save so far against Chelsea today.

80 minutes played.

Arsenal puolestaan nousi voitollaan sarjataulukossa kolmanneksi, sillä on pisteitä plakkarissa 13 kuten Liverpoolilla ja Evertonillakin.