Chelsea sai lauantaina Arsenalilta kunnon selkäsaunan, kun Tykkimiehet ottivat ensimmäisen voittonsa sinipaidoista lähes viiteen vuoteen lukemin 3-0. Arsenal-luotsi Arsene Wenger piti esitystään joukkueensa parhaana muutamiin vuosiin, eikä Antonio Contekaan omiensa päätä silitellyt.

– Mitäkö tapahtui? Meillä oli ensiminuutista lähtien väärä asenne. Pelasimme huonon ottelun ja vastassamme oli kova joukkue, joka oli hyvin organisoitu ja taktisesti hyvin valmistautunut, Chelsea-luotsi totesi BT Sportille.

Arsenal antoi Chelsealle kylmän suihkun tehtyään avausjaksolla kaikki kolme maaliaan, mutta Chelsean herääminen kesti joka tapauksessa todella kauan. Se sai ensimmäisen laukauksensa kohti Arsenalin maalia vasta pelin 82. minuutilla.

– Tämän päivän jälkeen tiedämme, että edessämme on paljon työtä, sillä nyt olemme hyvä joukkue ainoastaan paperilla.

Vaikka Chelsean pelaajat sortuivatkin henkilökohtaisiin virheisiin, italialaismanageri ei lähtenyt yksilöimään epäonnistujia ottelun jälkeen. Toisin kuin edeltäjänsä José Mourinho, joka haukkui julkisesti jokin aika sitten nuoren laitapuolustajansa Luke Shawn.

– En halua puhua virheistä, koska se ei ole oikein pelaajia kohtaan. Me voitamme joukkueena ja häviämme joukkueena. Nyt meillä on paljon työtä ollaksemme loistava joukkue myös kentällä eikä vain paperilla.

Contelta kysyttiin erikseen vielä Eden Hazardin ja Diego Costan vaisusta ottelusta, mutta manageri piti sivistyneen linjansa.

– Ongelma on aina joukkueen eikä yksittäisen pelaajan. Jos joukkue toimii, yksilötkin pelaavat hyvän ottelun. Kun mikään ei toimi, on yksilöidenkin vaikea loistaa.

Lähde: ESPN