Arsenal kasvatti voittoputkensa Valioliigassa jo neljän ottelun mittaiseksi kukistettuaan Chelsean kotikentällään 3-0. Voittoputken jatkumistakin makoisampaa oli, että voitto tuli nimenomaan Chelseaa vastaan, sillä Tykkimiehet olivat voittaneet Chelsean viimeksi vuonna 2011. Arsenal oli jäänyt maaleitta kuudessa peräkkäisessä Chelsea-ottelussa, joten kolmen maalin ilotulitus avausjaksolla oli ymmärrettävästi manageri Arsene Wengerin mieleen.

– Halusimme pelata ensimmäisellä puoliajalla nopeatempoista peliä ja saada heidät paineen alle. Avausjakso oli meiltä lähes täydellistä peliä. Pelasimme tyylillä, vauhdilla ja hyvällä liikkeellä, ja siten me haluammekin pelata, tyytyväinen ranskalaisveteraani myhäili.

Wenger saa juuri täyteen 20 vuotta Arsenalin valmentajana, ja hän myönsikin, että joukkueen esitys oli yksi sen parhaista viime vuosien aikana.

– Näin heti pelin jälkeen olen valmis myöntämään sen. Se oli yksi otteluista, joissa kaikki toimi, kuten halusimme. Joten kyllä, se oli yksi parhaista esityksistämme viime vuosina.

– Maalivahdista kärkimieheen kenenkään panosta ei ole syytä moittia. Parantamisen varaa on yhä, mutta peli osoitti, että voimme puolustaa yhdessä siten, kuten haluammekin, Wenger toteaa.

Lisäaihetta iloon antaa murheellinen tilasto Chelseaa vastaan ja peikon karistaminen niskasta.

-Minusta oli tärkeää, että raivasimme psykologisen esteen tieltämme. Ei sitä saa liiaksi korostaa, mutta ei laiminlyödäkään. Emme voineet sanoa pelaajille ennen peliä heidän pelanneen aina hyvin Chelseaa vastaan, koska se ei ollut totta. Pyysin heitä keskittymään pelin laatuun ja uskomaan itseensä, ja sen he tekivätkin.