Voittoputkessa purjehtiva Liverpool on ollut yksi Valioliigan alkukauden vakuuttavimmista joukkueista. Punaiset hurmaavat ennen kaikea hyökkäyspelillään. Jürgen Kloppin saavuttua Liverpoolin valmentajaksi lokakuussa 2015 joukkue on tehnyt 71 maalia – enemmän kuin yksikään muu joukkue sarjassa. Puolustuspääkin on silti tiivistymässä koko ajan, ja Mirror-lehden kolumnisti Robbie Savage nostaakin Liverpoolin jo vakavaksi mestarikandidaatiksi.

– Vaikka Manchester City onkin aloittanut ilman pistemenetyksiä, myös vuosi sitten he voittivat viisi ensimmäistä peliään eivätkä silti yltäneet mestaruuteen. Ja vaikka veikkasinkin Manchester Unitedia mestariksi ennen kauden alkua, Klopp on piristänyt Liverpoolia juuri samaan tapaan kuin luulin José Mourinhon tekevän Old Traffordilla, Walesin entinen maajoukkupelaaja aloittaa.

-Klopp on sitä harvinaista managerityyppiä, joka säteilee positiivista ajattelua, ja hänen optimisminsa on levinnyt koko seuraan. Pelaajat, fanit, johtajat ja sponsorit ovat omaksuneet sen. Monet entiset Liverpoolin miettivät varmasti nyt, että ”olisinpa saanut pelata hänen alaisuudessaan”, Savage jatkaa.

Ristiriitaisena pelaajana tunnettu Savage pitää ratkaisevana erona Liverpoolille kaudella 2013-2014 melkein mestaruuden tuoneen Brendan Rodgersin miehistöön Jürgen Kloppin tekemiä erinomaisia pelaajahankintoja. Erityisen tärkeä palanen on ollut väkivahva keskuspuolustaja Joël Matip, mutta Savage uskoo myös maalivahti Loris Kariusin onnistuvan tilaisuuden saadessaan. Hurmaava hyökkäyspeli iskee Savageen kuitenkin eniten.

– Klopp ei ehkä pysty mahduttamaan Sadio Manéa, Philippe Coutinhoa, Adam Lallanaa, Roberto Firminoa ja Daniel Sturridgea avaukseen joka viikko, mutta se on pelkkä positiivinen ongelma.

– Minä pidän Liverpoolia aitona mestarikandidaattina ja kenties jopa Manchester Cityn ykköshaastajana, Savage pamauttaa.