Entinen Manchester Unitedin puolustaja Nemanja Vidic on imarreltu vertailustaan seuran uuteen tulokkaaseen Eric Baillyyn.

Bailly on sopeutunut Valioliigaan odotettua nopeammin. Hän voitti seuran Kuukauden pelaaja -palkinnon elokuussa ja on pelannut täydet minuutit Unitedin jokaisessa ottelussa tällä kaudella. Dominoivan pelityylinsä vuoksi monet ovat verranneet hänen pelaamistaan Vidiciin, joka voitti yhdeksän kauden aikana viisi liigamestaruutta Old Traffordilla.

Myös Vidic on pitänyt näkemästään.

– On hauska kuulla vertailuja Baillyyn. Mitä olen nähnyt hänen pelaavan, hän on todella hyvä. Jos hän jatkaa samaan malliin, hän tulee tekemään hienon uran Unitedissa. Toivon hänen olevan pelaaja, josta on meille hyötyä, serbialainen sanoi Manchester Unitedin pelipäivän ohjelmassa lauantaina.

Vidicin mukaan Bailly on vahva ja maltillinen pallon kanssa. Hän kuvailee norsunluurannikkolaista mukautuvaksi pelaajaksi, joka lukee peliä hyvin.

– Bailly on vähän kaikkea. Hän on loistava tulevaisuuden pelaaja, jollaista United tarvitsee. Hän oli iso kaappaus meille.

Vidic uskoo Baillyn valloittavan myös fanien sydämet.

– Eric on hankinnoistamme se, joka yllättää eniten. Hän on 22-vuotias ja näyttää olevan seurassa kuin kotonaan. Se hämmästyttää minua. Tiedämme, kuinka moni pelaaja tulee Englantiin ja tarvitsee aikaa sopeutumiseen. Ericillä on myös itseluottamusta, ja se on tärkeää.

Kehujen lisäksi Vidicillä on Baillylle varoituksen sana: Hienosta alusta huolimatta nuorukaisen pitää valmistautua tekemään kovaa työtä.

– Hänen ikäisen pelaajan on tärkeää pitää jalat maassa. Pari ensimmäistä ottelua on mennyt hyvin, ja hän on saanut paljon kohteliaisuuksia. On kuitenkin tärkää pysyää rauhallisena, tehdä sitä, mitä oli tekemässä, ja parantaa koko ajan.

Vidic uskoo, että jos Bailly jatkaa pelaamista kuten tähänkin asti ja keskittyy työhönsä, hänellä on edessään pitkä ja menestyksekäs ura Manchesterissa.