Arsenalin manageri Arsene Wenger viettää lauantaina 20-vuotisjuhliaan Tykkimiesten käskyttäjänä. BBC muistelee ranskalaisen pitkää pestiä palaamalla toisen pitkän päivätyön yhdessä seurassa tehneen, Manchester Unitedin Sir Alex Fergusonin mietteisiin.

Skottimanageri antaa Wengerille täyslaidallisen huhtikuussa 1997 pelatun Arsenal-Manchester United -ottelun jälkeen kuvatussa haastattelussa. Ennen haastattelua Wenger oli kritisoinut Fergusonin toivetta pidentää valioliigakautta, jotta Manchester United saisi paremman keskittymisrauhan Mestarien liigan välieriin. Jo tuolloin brittifutista pelattiin armottomien otteluruuhkien keskellä.

– Arsene Wenger kritisoi taas tänään Manchester Unitedia. Hänellä tuntuu olevan paljon asiaa. Ehkä hänen pitäisi keskittyä ennemmin Ian Wrightin taklauksiin kuin Manchester Unitediin. Hän saisi keskittyä omaan joukkueeseensa ja omaan työhönsä, Ferguson aloitti puhinansa.

– Hän on Arsenalissa, joka on entinen suurseura. Hän voi olla ensi vuonna samassa tilanteessa, ja mitä hän sitten sanoo? Jos ei ole pelannut neljää peliä 7 – 8 päivässä, asiasta ei tiedä mitään.

– Arsene Wenger on ollut Japanissa vuoden. Hän ei tiedä mitään englantilaisesta jalkapallosta. Hän ei tunne pelimme vaatimuksia. Neljä päivää kahdeksassa päivässä on järjetöntä. Juttelin (Fabio) Capellon kanssa viime viikolla Madridissa, ja hän sanoi, ettei siellä tehtäisi ikinä niin, Sir Alex naulaa.

66-vuotias Arsene Wenger on Arsenalin seurahistorian menestyksekkäin valmentaja. Hän on johdattanut joukkueensa mm. kolmeen valioliigamestaruuteen ja kuuteen cup-voittoon. 74-vuotias Sir Alex Ferguson puolestaan luotsasi Manchester Unitedia 26 vuotta ja saavutti tuossa ajassa 13 valioliigamestaruutta ja 25 muuta titteliä.

Sir Alex Fergusonin lähes 20 vuoden takaisen haastattelun voi katsoa tästä linkistä.