Leicesterin seurahistorian toiseen Mestarien liigan kotiotteluun vieraaksi saapuvan FC Kööpenhaminan valmentaja Ståle Solbakken kertoo kohteliaasti Leicesterin inspiroineen Valioliigan voitollaan koko maailmaa. Tiistaina kohteliaisuuden on kuitenkin jäätävä taka-alalle, sillä Kööpenhamina tarvitsisi kipeästi pisteitä puhtaan pelin Leicesteriä vastaan pitääkseen jatkohaaveensa elossa.

-Leicester inspiroi koko maailmaa. Se, että Leicesterin kaltainen joukkue kykenee voittamaan Valioliigan edellyttää sitä, että jokaisen on tiedettävä, mitä pelikaveri tekee kentällä. Heidän motivaationsa on myös oltava aivan huipussaan, Solbakken totesi lehdistötilaisuudessa Goal.comin mukaan.

– Me kaikki hurrasimme Leicesterille viime kaudella, koko maailma teki niin. Jalkapallomaailmalle teki hyvää, että Leicesterin kaltainen altavastaaja voitti mestaruuden. Siitä voi oppia jokainen, Solbakken uskoo.

Edelliskauden putoamistaistelusta sensaatiomestariksi kivunnut Leicester on aloittanut kauden takellellen, mutta Mestarien liigan jatkopaikka on hyvin kiikarissa. Oma maali on pysynyt puhtaana molemmissa aiemmissa otteluissa Club Bruggea ja Portoa vastaan.

– Meidän on oltava hereillä ensimmäiset 20 minuuttia. Portoa vastaan Leicester aloitti todella räjähtävästi. Valioliigalla ja Tanskan Superliigalla on tietty tempoero, ja meidän pitää päästä samaan rytmiin äkkiä. Siten voimme pelata omaa peliämme, 48-vuotias norjalaisvalmentaja jatkaa tulevasta ottelusta.

Solbakken oli itse menestyvä keskikenttäpelaaja 1990-luvulla, mutta hän joutui päättämään uransa 33-vuotiaana saatuaan sydänkohtauksen ja käytyään kuoleman partaalla. Miehen peliuran viimeiseksi seuraksi jäi nykyinen seura FC Kööpenhamina. Valioliigaa Solbakken pelasi muutamien otteluiden verran Wimbledonin riveissä. Valmennuskokemusta Englannista hänellä on Mestaruussarjan Wolverhamptonista n. kahdeksan kuukauden ajalta kaudelta 2012-2013.