Mestarien liigan odotettu huippuottelu Barcelona-Manchester City ei taatusti jättänyt ketään kylmäksi. City joutui kotimatkalle rankka 0-4 -tappio niskassaan, mutta tapahtumia ottelussa todellakin piisasi.

Ottelu alkoi Barcelonan kannalta ikävästi, sillä vasta äskettäin edellisestä loukkaantumisestaan toipunut Jordi Alba loukkasi takareittään, ja joutui tulemaan vaihtoon jo ennen ensimmäisen kymmenminuuttisen täyttymistä. Alban paikalle kentälle juoksi Lucas Digne.

Loukkaantuminen ei jäänyt Barcelonan ainoaksi ensimmäisellä puoliajalla. 29. peliminuutilla David Silva taklasi rajusti Barca-toppari Gerard Piquetä. Tämä yritti vielä sinnitellä kentällä, mutta joutui tulemaan sivuun kymmenen minuuttia myöhemmin. Vaihdosta kentälle kirmasi Jeremy Mathieu. Silva sai taklauksestaan varoituksen.

Maalinkin Barcelona sai avausjaksolla aikaiseksi. 17. peliminuutilla Barcelonan pitkän avauksen jälkeen Andrés Iniesta ja Lionel Messi pääsivät murtautumaan rangaistusalueelle. Lauantaina sairauslomansa päättänyt Messi jallitti kylmänviileästi Claudio Bravon nurmen pintaan ja siirsi pallon tyhjään maaliin. Citypuolustus lepsuili tilanteessa pahemman kerran, ja etenkin John Stones, Aleksandar Kolarov ja Fernandinho saanevat tilanteesta Pep Guardiolalta palautetta.

Vauhdikkaan avausjakson vierasjoukkueen parhaan paikan loi Ilkay Gündogan hyvällä tekniikallaan, mutta Marc-André ter Stegen venyi hienoon torjuntaan. Jakson lopulla City olisi ansainnut rangaistuspotkun Lucas Dignen pelattua palloa kädellään. Vielä aivan avausjakson lopussa Luis Suárez esitteli upean haltuunotto-käännös-laukaus -kombinaation, mutta Bravo City-maalilla oli kuin ihmeen kaupalla vieläkin etevämpi.

Bravon tempaus ei hurraa-huutoja nostattanut

Kun toista jaksoa oli pelattu kahdeksan minuuttia, nähtiin ottelun käännekohta ja puhutuin tapahtuma. Cityn maalivahti Claudio Bravo tuli alueeltaan ulos n. 25 metriin palloa vastaan. Chileläisvahdin avauksesta tuli kuitenkin helppo syöttö Barcelonan Luis Suárezille. Kun Suárez yritti vipata pallon tyhjään maaliin, pani Bravo kätensä väliin ja tuomarilla oli harvinaisen helppo tehtävä ajaa pelaaja ulos.

Kaksi edellistä kautta Barcelonaa edustanut Bravo pelasi yllättävää kyllä ensimmäistä Mestarien Liigan otteluaan Camp Noulla, ja sekin kesti lopulta alle tunnin. Bravon ulosajon myötä Nolito poistui kentältä ja tolppien väliin hölkkäsi Willy Caballero.

Yhtä Kevin De Bruynen terävää laukausta lukuun ottamatta ottelun loppu mentiinkin lähes täysin miesylivoimalla pelanneen Barcelonan tahdissa. Messi iski vielä kaksi maalia ja sai näin tuulettaa hattutemppua. Joukkueiden miesvahvuudet tasoittuivat 73. minuutilla Mathieun otettua kaksi varoitusta kahden minuutin sisällä, mutta peliin City ei enää päässyt mukaan.

Vielä ottelun lopussa Neymar sai oman tilaisuutensa loistaa. Rangaistuspotkun Caballero vielä torjui, mutta minuuttia ennen täyttä aikaa brasilialainen taiteili loppulukemiksi 4-0. Näin Guardiola sai poistua vanhalta kotiareenaltaan todella nöyryyttävät tappiolukemat niskassaan.

Barcelona: ter Stegen; Mascherano, Pique (’39 Mathieu), Umtiti, Alba (’9 Digne) Rakitic, Busquets, Iniesta (’80 Gomes); Suárez, Messi, Neymar

Manchester City: Bravo (ulosajo ’53); Zabaleta (’58 Clichy), Otamendi, Stones, Kolarov; Gündogan (’79 Agüero), Fernandinho, Silva; Sterling, De Bruyne, Nolito (’58 Caballero)

Mestarien liiga keskiviikkona:

Arsenal-Ludogorets 6-0 (Sanchéz, Walcott, Oxlade-Chamberlain, Özil 3)
Barcelona-Manchester City 4-0 (Messi 3, Neymar)
Bayern München-PSV Eindhoven 4-1 (Müller, Kimmich, Lewandowski, Robben/Narsingh)
Celtic-Borussia Mönchengladbach 0-2 (Stindl, Hahn)
Kiovan Dynamo-Benfica 0-2 (Salvio rp., Cervi)
Rostov-Atlético Madrid 0-1 (Carrasco Ferreira)
Napoli-Besiktas 2-3 (Mertens, Gabbiadini rp./Correia, Aboubakar 2)
PSG-Basel 3-0 (Di María, Lucas, Cavani)