Liverpoolin neljässä edellisessä ottelussa tolppien välissä seissyt Loris Karius vaikuttaa vakiinnuttaneen asemansa Punaisten ykkösvahtina. Liverpoolin manageri Jürgen Klopp vakuuttaa tyytyväisyyttään maanmieheensä, ja juuri tällä hetkellä belgialaisen Simon Mignoletin osana lienee tyytyä paikkaan vaihtopenkillä.

– Karius on aloittanut todella hyvin, Klopp kehaisee.

– Olimme seuranneet häntä pitkään Bundesliigassa, ja erityisesti viimeisen kahden vuoden ajan. Hän oli erinomainen, ja maalivahdiksi hän on vielä nuori poika.

Bundesliigan Mainzista Valioliigaan siirtynyt 23-vuotias Karius on päästänyt neljässä ottelussa vain kaksi maalia. Manageri toivoo nuorelta vahdiltaan pallojen torjumisen lisäksi myös aktiivista peliin osallistumista.

– Karius hankki Bundesliigassa kokemusta, mutta Valioliigassa tietysti sekä koko liigan että meidän joukkueemme pelityyli on erilainen. Minä luotan häneen.

– Karius ei ole täydellinen ja hän voi yhä kehittyä. Maalivahti joutuu joskus ottamaan riskejä. Jos haluaa aktiivisemmin palloa pelaavan maalivahdin, pitää hyväksyä, että pallo joskus pomppii, Klopp muistuttaa.

Liverpool kohtaa Valioliigassa lauantaina kotikentällään West Bromwichin.

Lähde: FourFourTwo