Arsenal oli tyly isäntä bulgarialaisvierailleen Ludogorets Razgradille Mestarien liigan A-lohkon ottelussa. 6-0 -murskavoiton myötä Arsenal jatkaa tappioitta lohkon kärjessä ja saa PSG:n kanssa olla jo lähes varma jatkopaikastaan.

Ottelutilastoihin pallonhallinta merkittiin Ludogoretsin hyväksi 56-44, ja myös syöttötilaston vieraat voittivat selvästi. Kyse on kuitenkin maalintekopelistä, ja kun taululla komeilivat pelin jälkeen tennislukemat, pari tilastovoittoa tuskin bulgarialaisia juuri lohdutti.

Avausmaalin roikotti takanurkkaan taidokkaasti Alexis Sánchez 12 minuutin kohdalla. Osuma oli hieno, mutta jakson lopulla Theo Walcott pani vielä paremmaksi, ja tykitti komean kanuunan häkkiin vajaasta 20 metristä.

Toista jaksoa oli pelattu vain minuutti, kun Alex Oxlade-Chamberlain pani maalillaan pelin lopullisesti kääreisiin. Sitten alkoikin Mesut Özil-show. Ensin saksalainen iski Santi Cazorlan upeasta 40 metrin pystysyötöstä, ja sitten kahdesti Lucas Pérezin namupasseista. Taidokkaita viimeistelyjä Özililtä joka tapauksessa jokaisessa maalissa.

Özilistä tuli samalla viides Arsenalin pelaaja, joka on tehnyt Mestarien liigassa hattutempun. Özil pääsi hyvään seuraan, sillä aiemmat hattuilijat ovat Thierry Henry, Nicklas Bendtner, Danny Welbeck ja Olivier Giroud. Tilastoista voidaan nostaa esiin pari muutakin Arsenal-legendaa, sillä ennen Oxlade-Chamberlainia ja Walcottia kaksi englantilaista Tykkimiestä oli tehnyt maalin Mestarien liigassa samassa ottelussa 16 vuotta sitten. Tuolloin asialla olivat Ray Parlour ja Lee Dixon.

2 - Two English players have scored in the same CL match for Arsenal for the first time since October 2000 (Parlour and Dixon). Lions.

Murskavoitto osui sopivasti Tykkimiesten managerin Arsène Wengerin juhlapeliin, sillä voitto oli Wengerin sadas voitto europeleissä Arsenalin valmentajana.

100 - Arsenal's win tonight was Arsene Wenger's 100th in all European competitions in charge of the Gunners. Ton.

Arsenal: Ospina; Bellerín, Mustafi, Koscielny, Gibbs; Coquelin, Cazorla (’57 Elneny); Walcott (’62 Peréz), Özil, Oxlade-Chamberlain; Sanchéz (’73 Iwobi)

Ludogorets: Stoyanov; Minev, Moti, Palomino, Natanael; Dyakov, Anicet; Wanderson (’80 Lukoki), Marcelinho, Vura (’69 Keseru); Cafu

Mestarien liiga keskiviikkona:

Arsenal-Ludogorets 6-0 (Sanchéz, Walcott, Oxlade-Chamberlain, Özil 3)
Barcelona-Manchester City 4-0 (Messi 3, Neymar)
Bayern München-PSV Eindhoven 4-1 (Müller, Kimmich, Lewandowski, Robben/Narsingh)
Celtic-Borussia Mönchengladbach 0-2 (Stindl, Hahn)
Kiovan Dynamo-Benfica 0-2 (Salvio rp., Cervi)
Rostov-Atlético Madrid 0-1 (Carrasco Ferreira)
Napoli-Besiktas 2-3 (Mertens, Gabbiadini rp./Correia, Aboubakar 2)
PSG-Basel 3-0 (Di María, Lucas, Cavani)