Manchester Unitedin seuralegenda Ryan Giggs kertoo Telegraph-lehden tuoreessa kolumnissaan pitkäaikaisen managerin Sir Alex Fergusonin vuoden 2013 eläköitymisilmoituksesta. Giggs sanoo muistavansa tarkkaan illan, jolloin hän kuuli skotin siirtyvän syrjään tehtävästään.

– Hän soitti ja kertoi minulle seuran ilmoitusta edeltävä iltana. Vaikka me puhuimme paljon Carringtonissa, oli harvinaista, että hänen nimensä välkkyi puhelimessani työajan ulkopuolella. Ensimmäinen reaktioni nähdessäni sen tekevän niin sinä iltana oli ”herranjestas, mitä olen tehnyt väärin?” Jopa 39 vuoden iässä, Giggs toteaa.

– Hän soitti minulle kertoakseen lähdöstään. Luulen, että se olisi voinut tapahtua minä kesänä tahansa sen jälkeen, kun hän ilmoitti vuonna 2001, että lopettaisi kesällä 2002 ja myöhemmin muutti mieltään. Silti se tuntui kuin sokilta.

Päätettyään puhelun sinä iltana Giggsin päällimmäinen tunne oli suuri suru, koska Ferguson oli kuulunut hänen elämäänsä niin kauan.

– Se iski minuun eri vaiheissa parin seuraavan kuukauden aikana. Kun palasimme pre-seasonia varten, hän ei ollut siellä. Ja sitten jouluna. Hän oli ollut niin massiivinen osa elämäämme, organisoiden, tukien ja laittaen meidät liikkeelle.

Ferguson johdatti Unitedin liigamestariksi vielä viimeisellä kaudellaan. Yhteensä mestaruuksia tuli hänen aikakautensa aikana peräti 13.