On kulunut tasan vuosi siitä, kun Sunderland-manageri David Moyes on voittanut liigaottelun. Tuolloin skottiluotsi valmensi vielä Espanjan La Ligassa pelaavaa Real Sociedadia.

Moyes sai potkut Real Sociedadista kaksi viikkoa myöhemmin. 53-vuotias valmentaja palkattiin heinäkuussa Sunderlandin peräsimeen, mutta ensimmäinen voitettu liigaottelu odottaa yhä päivänvaloa. Matkan varrelle on mahtunut kaksi voittoa alemman sarjatason joukkueista Liigacupissa.

Edellistä voittoa Valioliigassa voidaankin hakea jo todella kaukaa. Se tapahtui 4. huhtikuuta vuonna 2014, jolloin Manchester United kaatoi Moyesin komennossa Newcastlen. Siis yli kaksi ja puoli vuotta sitten. Skottiluotsin puolustukseksi on toki mainittava, että hän on ollut voittoisan Newcastle-ottelun jälkeen Valioliiga-managerina kymmenen ottelun ajan. Sekin on toki pitkä aika ilman voittoja, yli neljänneksen koko Valioliiga-kaudesta.

Moyes ja Sunderland metsästävät kauden avausvoittoa ensi viikonloppuna kotiottelussa Arsenalia vastaan. Lähtökohtaisesti edessä on jälleen haastava päiväpuhde.