Bastian Schweinsteiger on esiintynyt Manchester Unitedin paidassa edellisen kerran viime maaliskuussa. Kausi päättyi ennenaikaisesti loukkaantumiseen, mutta vaikeammat ajat olivat vasta edessä.

José Mourinho otti Unitedin ohjakset kesällä. Oli lähes alusta lähtien selvää, ettei Schweinsteiger lukeudu portugalilaisluotsin suunnitelmiin. Saksalaispelaaja on harjoitellut omatoimisesti, ja jätettiin ulos Unitedin Eurooppa-liigan miehistöstä. Paluu kokoonpanoon olisi mahdollista Valioliigassa, sillä Schweinsteiger on nimetty United-miehistöön.

Schweinsteiger on saanut tukea maanmieheltään, Bayern Müncheniä edustavalta Manuel Neuerilta. Huippumaalivahdin mukaan Mourinhon tulisi miettiä uudestaan kokeneen keskikenttäpelaajan tilannetta.

– Toivon todella, että Bastiania harkitaan pian. Tiedämme kaikki, että hän on yksi maailman parhaista keskikenttäpelaajista, Neuer kertoi lehdistötilaisuudessa.

– Hänen kuuluisi olla kentällä Manchester Unitedissa, eikä harjoitella itsenäisesti.

Neuer ei ole ainut saksalaispelaaja, joka toivoisi näkevän Schweinsteigerin jälleen tositoimissa. Vuosina 2012-15 Arsenalia edustanut Lukas Podolski twiittasi sunnuntain Chelsea-ottelun aikana: ”Schweinsteiger please”.

Lähde: The Guardian