Valioliigassa alkaa viikonloppuna kauden kymmenes kierros. Lauantain pelejä odotellessa on hyvä tutkailla hieman tilastoja. Tällä kertaa listauksessa ovat vuorossa sarjan parhaat pääpelaajat.

5) Virgil van Dijk

Southamptonin väkivahva toppari Virgil van Dijk on osoittanut viime kauden siirtonsa jälkeen olevansa sarjan parhaita miehiä erikoistilanteisiin. Hollantilainen voittaa kulmatilanteissa tehokkaasti kaksinkamppailut ruuhkasta ja pääsee toisinaan sitä kautta myös maalin tekoon. Alkukaudesta voitettuja pääpalloja on kertynyt yhdeksässä pelissä keskimäärin 3,9 ottelua kohden.

4) Marouane Fellaini

Marouane Fellainin rooli Unitedin kokoonpanossa on kasvanut tällä kaudella José Mourinhon astuttua seuran peräsimeen. 194-senttimetrinen belgi on omaksunut ensimmäisissä otteluissa roolin keskikentän keskellä, josta vastustajan purkupalloja on hyvä pudottaa ilmatilasta omille. Fellainin pääpalloprosentti onkin ottelua kohden suorastaan erinomainen. 5,7 pääpallosta belgin eduksi on mennyt peräti 4,1 per peli.

3) Phil Jagielka

Phil Jagielka pysyy vuodesta toiseen Evertonin puolustuslinjan johtohahmona. 34-vuotias englantilaispuolustaja on 180 senttimetrin pituudestaan huolimatta luotettava vaihtoehto kaksinkamppailuihin ilmatilassa. Tällä kaudella Jagielkalle on tullut keskimäärin 5,9 pääpalloa ottelua kohden, joista puolustaja on voittanut noin neljä per peli. Hävityissä ilmataisteluissa keskiarvo on niinkin pieni luku kuin 1,8.

2) Troy Deeney

Troy Deeney on vastannut viimeiset vuodet suuresta osasta Watfordin maaleista. 28-vuotiaalla kohdehyökkääjällä on ollut aina vierellään nopeampi ja pallollisesti taitavampi kärkipari, kuten Odion Ighalo jolle pudottaa keskityksiä. Alkukaudesta Deeney on voittanut kolmanneksi eniten pääpalloja ottelua kohden (6), mutta hävinnyt myös keskimäärin seitsemän per peli. Näin Watfordin hyökkääjä sijoittuu listauksessa toiseksi.

1) Christian Benteke

Siirto Liverpoolista Crystal Palaceen on vapauttanut Christian Benteken takaisin omimpaan rooliinsa hyökkäyksen piikkipaikalla. Suuri vastuu on näkynyt Liverpoolissa epäonnistuneen belgin uudelleensyntymisenä. Benteken kauden kolmesta maalista jokainen on tehty päällä. Yhdeksän voitetun pääpallon ottelukeskiarvo on myös koko alkukauden suurin Valioliigassa. Näillä tilastoilla Belgian maajoukkuemies sijoittuu listan kirkkaimmaksi kärjeksi.