Manchester Unitedin kausi on ollut melko epätavallinen, mitä tulee José Mourinhon filosofiaan.

Valioliigan 13 ottelussa United on päästänyt jo 15 maalia. Esimerkiksi Chelsean viime mestaruuskaudella joukkue päästi 38 ottelussa vain 32 maalia. Varsin hurja tilasto nähtiin Mourinhon ensimmäisellä Chelsea-kaudella, jolloin hänen joukkueensa päästi vain 15 maalia.

Hyökkäyspäässäkin on ollut nuhaista. 13 ottelussa 18 tehtyä maalia on melko heikko saldo, kun verrataan sarjan parhaisiin joukkueisiin. Maalien puuttumisesta huolimatta United on Mourinhon omien sanojen mukaan ollut täysin poikkeuksellinen ryhmä pallollisesti.

– Minulla ei ole koskaan ollut joukkuetta, joka hallitsee näin paljon palloa, Mourinho aloitti luettelemisen MUTV:n haastattelussa.

– Minulla ei ole koskaan ollut näin luovaa joukkuetta. Minulla ei ole koskaan ollut joukkuetta, joka luo näin paljon maalipaikkoja.

– Mutta minulla ei myöskäään ole koskaan ollut joukkuetta, joka pelaa näin paljon tasapelejä. Haluan tämän kauniin joukkueen voittavan enemmän pelejä. Sitä varten on tehtävä enemmän maaleja, kuten he tekivät (keskiviikon Liigacup-ottelussa West Hamia vastaan, päättyi 4-1).

Mourinho kertoi myös, miksi hänen filosofiansa on muuttunut hivenen hyökkäysvoittoisempaan suuntaan.

– Yksi asia, jota ehdotin itselleni, oli siirtyminen Manchester Unitediin, joka pelaa yleisön kaipaamaa jalkapalloa. (United pelaa niin), koska se on Manchester Unitedin perinne. Olen hyvin iloinen siitä.

United kohtaa tulevana sunnuntaina vieraskentällä Evertonin. Ottelu alkaa kello 18 Suomen aikaa.