Valioliigan 14. kierros käynnistyy sen mielenkiintoisemmilla ottelulla, kun heti lauantaina kello 14:30 Manchester Cityn vieraaksi saapuu sarjan kuumin joukkue Chelsea. Kutkuttavia asetelmia lisää se, että joukkueilla on vain yksi piste eroa sarjataulukossa.

Chelsea saapuu Manchesteriin peräti seitsemän ottelun voittoputkessa. Manageri Antonio Conten viiden alakerta on pitänyt myös tehokkaalla tavalla maalin puhtaana, lontoolaisten päästettyä putkensa aikana vain yhden maalin. Erityisesti David Luiz on vakuuttanut topparisosaston johtavana ankkurina ja brassille ominaiset ylilyönnit ja harhailut ovat loistaneet poissaolollaan. Edes Kurt Zouman ja John Terryn puuttumiset eivät ole haitanneet alakerran toimivuutta. Topparikaksikko on sivussa myös viikonlopun kierrokselta.

Cityn viimeisen seitsemän ottelun saldoon ei mahdu myöskään yhtäkään tappiota, mutta kolme tasapeliä kylläkin. Citizens ei ole myöskään voittanut viimeiseen kolmeen kotiotteluunsa Etihadilla. Vincent Kompanyn puuttuessa puolustuksen peli on näyttänyt epävarmalta, eikä maalivahti Claudio Bravon ailahtelevuus ole auttanut asiaa. Kippari Kompany on sivussa myös lauantain pelistä, mutta muita varmoja poissaoloja Cityllä ei ole.

Myönteisenä uutisena Burnley-pelistä puuttuneet puolustaja John Stones ja keskikenttäpelaaja Ilkay Gündogan palaavat kokoonpanoon.

Conte kohtaa ottelussa ensimmäistä kertaa toisen valmentajavelhon Pep Guardiolan.

– En ole koskaan kohdannut Pepiä. Kunnioita häntä paljon, koska hän pitää jalkapallon opiskelemisesta. Hän pitää uusien ratkaisujen löytämisestä, Chelsea-luotsi kehui kollegaansa Sky Sportsille.

Viime kauden kahdesta 3-0-voitosta huolimatta City ei ole tällä kertaa selkeä suosikki. Chelsea nimittäin oli koko edellisen vuoden valmentajarulettinsa kanssa sekavassa vaiheessa.

Sen sijaan ottelun panokset ovat Citylle merkittäviä. Tappio Chelsealle kasvattaisi eron joukkueiden välillä neljään pisteeseen. Jos Blues saa pidettyä neljä maalia viimeiseen kahteen peliin tehneen Sergio Agüeron ja muut Cityn hyökkääjät kurissa, joukkue on lähellä voittoa.

West Hamilla totuuden hetki derbyssä

Lauantain päättävä lontoon derby West Hamin ja Arsenalin välillä on myös ennakkoon hyvinkin mielenkiintoinen taisto. Hammers on ollut melkeinpä koko syksyn suurin alisuorittaja voitettuaan vain kolme kauden 13 ottelustaan. Viimeisestä neljästä ottelusta taskussa on kaksi tappiota ja kaksi tasuria.

Arsenalilla voittoja on saman verran ja tasureita kolme. Sen sijaan pisteitä neljäntenä olevilla Tykkimiehillä on putoamista vastaan taistelevaan paikallisvastustajaansa verrattuna peräti 16 pistettä.

Molemmilla joukkueilla on loukkaantumissumaa. West Hamilta sivussa ovat Diafra Sakho, Michail Antonio, Aaron Creswell, Sam Byram, Gökhan Töre ja mahdollisesti Andy Carroll. Arsenalilta puuttuu sellaisia nimiä, kuten Santi Cazorla ja Hector Bellerín. Myös tehovaihtomies Olivier Giroud’n pelaaminen on lihasvamman vuoksi epävarmaa.

Osasyynä West Hamin heikkoihin otteisiin on ollut muutto Olympiastadionille. Seuran kannattajat eivät ole vielä omaksuneet sitä kodikseen. Hammers on kuitenkin voittanut kolmesta pelistään kaksi kotonaan.

– Siinä menee muutama vuosi, koska on luotava vähän historiaa. Kannattajat istuvat jokaisessa ottelussa saman ihmisen vieressä ja juttelevat joukkueensa kaatamista seuroista. Yhtäkkiä tuo sama ihminen ei istukaan enää vieressäsi. Tuntuu kuin joukkueesi pelaisi neutraalilla kentällä. Itse pidin enemmän West Hamin edellisestä stadionista, Arsenal-manageri Arsène Wenger kommentoi The Telegraphille.

West Ham tarvitsee derbystä pisteitä saadakseen eroa putoamisviivaan. Arsenal taas haluaa ottaa kolmen pisteen päässä olevan sarjakärjen kiinni.

Tykkimiesten kohdalla kysymysmerkki on löytyykö Giroud’n puuttuessa kaivattu tulivoima hyökkäyksestä? Viime pelissä Alexis Sánchez heräsi, mutta edelliset tasapelit ovat olleet todisteita pienistä maalinteko-ongelmista. Sarjataulukkoa ei kannata nyt liikaa katsoa, sillä potentiaalia West Hamilla on materiaaliltaan parempaankin peliin. Ratkaisu voi olla yllättävänkin pienestä kiinni.

Valioliigan 14. kierros (kertoimet Mr Green)

Lauantai 3.12.

14:30 Manchester City-Chelsea 2,15 – 3,60 – 3.55
17:00 Crystal Palace-Southampton 3,50 – 3,35 – 2,27
17:00 Stoke City-Burnley 1,62 – 4,05 – 6,25
17:00 Sunderland-Leicester 3.40 – 3.40 – 2.30
17:00 Tottenham-Swansea 1.36 – 5,35 – 9,75
17:00 West Bromwich-Watford 2,17 – 3,30 – 3,85
19:30 West Ham-Arsenal 4,85 – 4,05 – 1,75

Sunnuntai 4.12.

15:30 Bournemouth-Liverpool 4,72 – 3,97 – 1,78
18:00 Everton-Manchester United 3,80 – 3,50 – 2,10

Maanantai 5.12.

22:00 Middlesbrough-Hull City 1,78 – 3,60 – 5,40