Manchester City on saamassa kaipaamansa vahvistuksen.

Daily Mail uutisoi eilen, kuinka Gabriel Jesus saapui kaupunkiin. Myöhemmin illalla City tiedotti Twitter-tilillään Jesusin, Pep Guardiolan, Txiki Begiristainin, Fernandon ja Fernandinhon illallisesta.

Manchester City

@ManCity
Amongst friends… Gabriel Jesus dining with Pep Guardiola, Txiki Begiristain, @Fernando_Reges and @fernandinho in Manchester tonight! #mcfc

Puhutaan 19-vuotiaasta hyökkääjästä, jonka siirrosta City ja Palmeiras pääsivät viime kesänä sopimukseen. City maksaa nuorukaisesta 32 miljoonaa euroa, ja Jesus on vuodenvaihteen jälkeen englantilaisseuran pelaaja.

Tilastot ovat melko vakuuttavat. Brasilian pääsarjassa päättyneellä kaudella 12 maalia ja viisi maalisyöttöä. Maalipörssin voitto jäi yhden osuman päähän. Copa Libertadoresin viidessä ottelussa neljä maalia.

Brasilian maajoukkueessa olympiakultaa. Olympiaturnauksessa kolme maalia kuudessa ottelussa. Miesten maajoukkuedebyytti tänä syksynä. Kuusi MM-karsintaottelua, kuusi voittoa. Tehot: 5+4. Pelipaikka mukavasti siinä Neymarin ja Philippe Coutinhon välissä.

Mikä on nokkimisjärjestys?

On hyvin mielenkiintoista nähdä, kuka pelaa vuodenvaihteen jälkeen ja kuka istuu penkillä. Jesus ehtii nyt totutella Cityn pelitapaan kuukauden verran. Sitten pitäisi mahdollinen tilaisuus käyttää hyväksi.

Tässä vaiheessa edellä on ainakin Sergio Agüero, ehkä Kelechi Iheanachokin. Toki Jesus on pelannut vasempana laitahyökkääjänäkin, mutta sillä tontilla ovat vastaavasti edellä Nolito ja Raheem Sterling.

Kovin rehvakkaasti ei kannata Agüeron ja Iheanachon istua. Jesusin kohdalla puhutaan todella vasta 19-vuotiaasta pelaajasta, joka on jo ehtinyt voittaa Brasilian mestaruuden ja olympialaiset. Kehitys on ollut valtavan nopeaa, mistä kertoo osaltaan räjähtävä sisääntulo miesten maajoukkueeseen. Ihan jokainen ei 19-vuotiaana a) murtaudu, ja b) vakiinnuta paikkaansa Brasilian A-maajoukkueen himotuimmalla pelipaikalla.

Jäädään odottamaan, miten Guardiola ratkaisee positiivisen hyökkääjätilanteensa. Varmaa lienee tässä vaiheessa se, että Valioliiga saa taas yhden uuden erittäin kiinnostavan pelaajan.