Lukuisat entiset Chelsean juniorit syyttävät seuran entistä kykyjenetsijää Eddie Heathia seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

The Telegraphin mukaan yli 350 pelaajaa on tehnyt eri seuroissa valituksia poliisille ympäri maata.

Aiemmin The Times ja nyt myös Telegraph kertoivat Chelsean maksaneen yhdelle pelaajalle salaisesti rahaa vaitiolosta. Ratkaisu saattaa nyt kostautua kalliilla lakitoimilla.

Heath työskenteli Chelsean kykyjenetsijänä 1970-luvulla. Uhrien väitetyt syytökset on viety Chelsealta Englannin jalkapalloliitolle.

The Telegraphin mukaan Chelsea maksoi rahaa, jotta raskauttavat syytökset eivät leviäisi julkisuuteen. Tämä esti yhtä Heathin uhreista puhumasta. Kyseinen uhri oli entinen hyökkääjä Gary Johnson. Nykyisin 57-vuotiaalle englantilaiselle maksettiin 59 000 euroa.

– Häpesin sitä. Tunsin, että lapsuuteni oli otettu pois. Uskon Chelsean maksaneen minulle pitääkseen tämän kasassa. Miljoonat fanit ympäri maailmaa seuraavat heitä. Se on yksi maailman rikkaimmista ja suurimmista seuroista. Kaikki kannattajat ansaitsevat kuulla totuuden tapahtumista, Johnson kertoi Daily Mirrorille.

Telegraphin mukaan maksut suoritti Chelsean silloinen pääsihteeri Alan Shaw. Blues on kieltäytynyt vahvistamasta asiaa.

Heath liittyi Chelsea organisaatioon vuonna 1968, mutta Geoff Hurst potki hänet vuonna 1979 pois. Syynä potkuihin oli tiettävästi kykyjenetsijän toimistossa käyttämä aika aterioiden kokkailuun koulupoikia varten.

Heath kuoli 80-luvun puolivälissä sydänkohtaukseen. Kykyjenetsijän tekojen väitetään tulleen seuran tietoon jo vuonna 2013.