Liverpoolissa ykköstorjujan paikan vallannut Loris Karius ei usko Manchester Unitedin voivan enää kiriä mukaan mestaruustaisteluun. Jürgen Kloppin valmennuskykyihin saksalaisella sen sijaan on rajaton luotto.

– Chelsea, Manchester City, Arsenal ja Liverpool ratkaisevat mestaruuden. Nelikko on rinta rinnan, Karius sanoi Kickerin haastattelussa jättäen laskuista Manchester Unitedin ja Tottenhamin.

Chelsealla on alla seitsemän ottelun voittoputki ja muu trio on hävinnyt liigassa vain kerran. Koko kärkinelikko mahtuu tällä hetkellä kolmen pisteen sisälle ja Karius uskookin, että nelikon keskinäiset ottelut ovat todella ratkaisevia. Lauantaina onkin edessä todella tärkeä Chelsean ja Manchester Cityn välienselvittely.

Vaikka Liverpoolin syysvire onkin ollut hyvä, ei mestaruushaaveista haluta huudella ääneen.

– Unelma on vielä kaukana. Emme ole julistaneet liigamestaruutta tavoitteeksi, koska jos sijoittuisimme toiseksi, olisi kausi silloin pettymys. Meidän tavoitteemme on pelata ensi kaudella Mestarien liigaa, Karius kertoo.

– Uskomme ihan kaiken, mitä Jürgen Klopp sanoo. Se on taktiikasta riippumatta todella tärkeää. Hän valmensi vuosikausien ajan Dortmundissa suurseuraa menestyksekkäästi ja hänellä on selkeä filosofia, jonka hän tietää toimivan. Sen nuori joukkueemme aistii, maalivahti kehuu.

Saksan maajoukkueen ykkösvahdin tontti on sementoitu Manuel Neuerille, mutta Karius toivoo voivansa haastaa Barcelonan Marc-André ter Stegenin ja Leverkusenin Bernd Lenon taisteluun varavahdin paikasta.

– He eivät pelaa minua paremmin eivätkä korkeammalla tasolla. Minulla ei ole mitään hävettävää, sillä pelaan suurseurassa ja pelaan hyvin. Olisin jossain vaiheessa mielelläni mukana. En epäile yhtään, ettenkö olisi jo valmennusjohdon tutkalla.